ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Αισίως προς τις 10 χιλιάδες θανάτους - 104 σήμερα


Στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού είναι οι διασωληνωμένοι οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 819, ενώ οι θάνατοι βαδίζουν αισίως προς τις δέκα χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ για το 2021 με 104 νεκρούς. Τα νέα κρούσματα είναι 3.833. Συνολικά έγιναν 64.998 τεστ (20.814 μοριακά και 44.184 rapid).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.239 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70ετών και άνω.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντούν για την πανδημία

                                              

Πώς σχολιάζετε τη δημόσια έκκληση του κ. Μητσοτάκη να εμβολιαστούν οι πολίτες;

Πριν από λίγους μήνες ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχόταν 25 εκ εμβόλια ως το τέλος Ιουνίου. Αποδείχθηκε γρήγορα ότι επρόκειτο για εξωπραγματικά νούμερα και απλά έκανε εμπόριο ελπίδας. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να πράξουν το αυτονόητο: να εμβολιαστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, για ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εμβόλια. Ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες για παραλείψεις που δεν τους ανήκουν και είναι έτοιμος να τους χρεώσει το νέο του φιάσκο. Αντί λοιπόν για εκκλήσεις καλό είναι εδώ και τώρα να λάβει τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς, να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Τέλος, αντί για άβουλος παρακολουθητής της ευρωπαϊκής αποτυχίας στο ζήτημα των εμβολίων, να ενώσει τη φωνή της χώρας με τον ΠΟΥ και τις φωνές των υγειονομικών που ζητάνε άρση της πατέντας για τα εμβόλια.

 

Πώς τεκμηριώνετε την αποτυχία που καταλογίζετε στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης;

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι  μέχρι τέλος Οκτωβρίου είχαμε 626 νεκρούς και σήμερα, έπειτα από 5 μήνες λοκντάουν, με αλλοπρόσαλλα και διαρκώς τροποποιούμενα (ακόμη και αυθημερόν) μέτρα, αγγίζουμε τις 8.000 απώλειες, με τα κρούσματα και τις απώλειες σε υψηλά επίπεδα που δεν υποχωρούν, με ασθενείς που έχουν ανάγκη ΜΕΘ να μην βρίσκουν θέση, και με την κυβέρνηση αντί να συνειδητοποιήσει τη δραματική αυτή κατάσταση εφαρμόζοντας έστω και τώρα ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης να αυτοθαμάζεται ότι όλα τα έχει κάνει καλά και αν φταίνε κάποιοι αυτοί είναι η αντιπολίτευση και οι πολίτες!  

 

Γιατί επιμένετε στην ανάγκη επιδημιολογικής επιτήρησης κι επικρίνετε την κυβέρνηση για τα self tests;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ζητά επιθετική πολιτική στα τεστ. Αυτό όμως σημαίνει συνταγογράφηση, δε σημαίνει να μετατρέψουμε τα τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης όπως κάνει η κυβέρνηση με τα self tests. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική αν λάβουμε υπόψη και τις καταγγελίες των φαρμακοποιών ότι τα τεστ που διέθεσε η κυβέρνηση στα φαρμακεία είναι τεστ που δεν μπορεί να κάνει ένας πολίτης μόνος του. Η αλήθεια είναι χωρίς στοχευμένα τεστ στις εστίες υπερμετάδοσης από εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ δεν μπορεί να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση. Η κυβέρνηση επαίρεται επειδή γίνονται 40.000 τεστ την ημέρα στη χώρα, όμως στην Κύπρο των 800.000 κατοίκων κάνουν 50.000 τεστ την ημέρα. Τα self tests έχουν ποσοστό αποτυχίας 40% στους ασυμπτωματικούς ασθενείς και δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν τη διασπορά στην κοινότητα.Ο ίδιος ο ευρωπαϊκός “ΕΟΔΥ” υποστηρίζει πως το βασικό εργαλείο πρέπει να είναι το μοριακό τεστ και τα self tests να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: