ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Άνοιξαν τα καταστήματα, αλλά δεν μας περιμένουν

 

Η διαμαρτυρία αποτυπώνεται και στο αφισάκι-κηδειόχαρτο του Συλλόγου, που αναρτήθηκε σε προσόψεις των καταστημάτων


Με προτροπή του  Εμπορικού Συλλόγου  Συλλόγου Πατρών οι καταστηματάρχες της Πάτρας άνοιξαν σήμερα τα καταστήματά τους εκδηλώνοντας  την διαμαρτυρία τους για την εξαίρεση της Αχαΐας από το κυβερνητικό μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων με ειδικούς όρους προφύλαξης.

Η διαμαρτυρία αυτή αποτυπώνεται και στο αφισάκι-κηδειόχαρτο του Συλλόγου, που αναρτήθηκε σε προσόψεις των καταστημάτων. 

Στο μεταξύ η απόφαση του ΕΕΣΠ φαίνεται να ''άνοιξε'' δρόμο και στον ομοειδή Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που δήλωσε από χθες ότι θα ανοίξει σήμερα τα καταστήματα, φυσικά χωρίς να εξυπηρετούνται καταναλωτές. 

Πάντως σε ανάρτησή του ο Γιώργος Βαγενάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, δήλωσε χθες επιφύλαξη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκαν από τον Στ. Πέτσα, μετά την συζήτηση που είχαν στο Επιμελητήριιο Αχαΐας, με τα παρακάτω:

«Κρατάμε στάση αναμονής και θα πραξουμε ανάλογα.

Η Ομοσπονδία μας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αχαιας ηταν εκεί και θα είναι έτοιμοι για όλα..ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Βαγενάς Γεώργιος

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ν/Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ ΖΑΚΎΝΘΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ& ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Σ.Σ.Ε.».

 

Στην ανακοίνωση του ΕΕΣΠ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση και διαμαρτυρία μας διεκδικήσαμε δυναμικά το δίκιο μας.

Παρά τα παράθυρα ελπίδας που άφησε ο Αν. Υπουργός κ. Πέτσας δεν υπάρχει θετική απόκριση από τη κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων μας.

Αναμένουμε και το είδος της αναγγελθείσας ενίσχυσης για να τοποθετηθούμε επ’ αυτής ελπίζοντας να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή όπως η πλειοψηφία των μέχρι τώρα μέτρων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στις ζωές μας.

Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 (της 5 Απριλίου 2021, σήμερα) στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με τα φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Να επισημάνουμε πως αυτό το δικαίωμα το έχουμε και δεν παρανομούμε!

Καλούμε και τις δημόσιες υπηρεσίες να σταθούν σύμμαχοι της κοινωνίας και να μην δείξουν αδικαιολόγητο και υπερβάλλοντα ζήλο.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

Στην παραπάνω απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων από σήμερα Δευτέρα στην Αχαΐα παρά την κυβερνητική απόφαση, φαίνεται να έπαιξε ρόλο η εκδικητική εξαίρεση  που αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ.

 


Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του ΕΕΣ Πατρών, που ανέφερε:

«Όχι άλλο εμπαιγμό – Να ανοίξουν τώρα τα μαγαζιά μας.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 2 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

o Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

o Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

o Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

Ø Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4

στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο

στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

Ø Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: