ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Οι Αθηναίοι επιβάτες του Μετρό ξύπνησαν στη… Σ. Αραβία



«Οι Αθηναίοι επιβάτες του Μετρό ξύπνησαν σήμερα κάπου κοντά στη… Σαουδική Αραβία, αντικρίζοντας διαφημιστικές αφίσες σκοταδιστικής έμπνευσης ενάντια στο νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση», τονίζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ενώ σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν από την ανάρτηση στους σταθμούς του Μετρό της αναχρονιστικής καμπάνιας για το αγέννητο παιδί. Μία καμπάνια που παραβιάζει τα δικαιώματα των γυναικών καθώς στην Ελλάδα το δικαίωμα στην άμβλωση είναι κατοχυρωμένο νομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η καμπάνια είναι πληρωμένη από τον Κοινωφελή Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων».



Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών που επικαλείται το athenstransport.com, «στο μετρό δεν νοείται διαφημιστική δραστηριότητα που θίγει δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων και ειδικά των γυναικών». Για την τοποθέτηση των διαφημιστικών αφισών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, το υπουργείο θα διεξάγει σχετική έρευνα.

Νωρίτερα πάντως η ΣΤΑΣΥ είχε απαντήσει πως το διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας είχε κρίνει πως οι αφίσες δεν προκαλούν το δημόσιο αίσθημα συγκρίνοντάς τες μάλιστα με τις αφίσες για το... Athens Pride

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν πίσω τα δωρεάν μηνύματα του Αγέννητου Παιδιού;

«Μήπως τώρα που αποσύρθηκε η σκοταδιστική διαφήμιση από το Μετρό για το «Αγέννητο παιδί», μήπως ήρθε η ώρα να αποσύρει και το ΕΣΡ την αντίστοιχη διαφήμιση από τα λεγόμενα «Κοινωνικά μηνύματα»;

Πρόκειται για τα σποτ που μεταδίδουν τα κανάλια δωρεάν, συνήθως μεταμεσονύκτιες ώρες, κατόπιν έγκρισης του ΕΣΡ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και να τονώσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, όπως τουλάχιστον ορίζεται από τον νόμο. 

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν πίσω τα δωρεάν μηνύματα του Αγέννητου Παιδιού;» σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Αγγ. Νταρζάνου σε άρθρο της στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο Μετρό: "Τα σώματά μας, μας ανήκουν!

Με σύνθημα «Τα σώματά μας, μας ανήκουν!» που αποτυπώθηκε και σε σχετική αφίσα, παρενέβη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο Μετρό του Μεταξουργείου, με αφορμή τη διαφήμιση στο σταθμό για τα «αγέννητα παιδιά»  και την αφίσα «αφήστε με να ζήσω» που τοποθετείται ανοιχτά κατά των αμβλώσεων και μας γυρίζει σε άλλες εποχές.


"Τα σώματά μας, μας ανήκουν! Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. 

Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας.


Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!"

«Οι Αθηναίοι επιβάτες του Μετρό ξύπνησαν σήμερα κάπου κοντά στη… Σαουδική Αραβία

«Οι Αθηναίοι επιβάτες του Μετρό ξύπνησαν σήμερα κάπου κοντά στη… Σαουδική Αραβία, αντικρίζοντας διαφημιστικές αφίσες σκοταδιστικής έμπνευσης ενάντια στο νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση», τονίζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος αναρωτήθηκε εάν «το γεγονός αυτό, ήταν υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού Κ.Καραμανλή;»

Παράλληλα, ο ίδιος σχολιάζει «μήπως η κυβέρνηση ασπάζεται το δόγμα που η καμπάνια αυτή ενέπνευσε στον Ά.Γεωργιάδη και το διατύπωσε με δηλώσεις του προ ημερών;»

«Αυτοί χρησιμοποιούν το δημογραφικό ως πρόσχημα για να αμφισβητήσουν δικαιώματα κατοχυρωμένα από τον προηγούμενο αιώνα. Με την φόρα που έχουν πάρει, μπορεί να φθάσουν μέχρι την απαγόρευση του διαζυγίου, με το επιχείρημα ότι διακόπτει την καρποφορία των ζευγαριών!», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας «την κυβέρνηση και τον υπουργό Κ.Καραμανλή να διατάξει αμέσως το ξήλωμα της σκοταδιστικής αφίσας».

Αλέξης Χαρίτσης: Κατοχυρωμένο το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

«Μετά το σκοταδιστικό εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο έσπευσαν να επικροτήσουν στελέχη της ΝΔ, βλέπουμε μία ακόμη εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα, αυτή τη φορά στους πολυσύχναστους σταθμούς του Μετρό», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας εδώ και χρόνια και είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον έλεγχο στις επιλογές των γυναικών μέσω της δημιουργίας ενοχών και της παραπληροφόρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: