ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Όργιο καταπατήσεων αιγιαλού στο Δήμο Πατρών

Αναφέρεται πως στον αποκλεισμό της παραλίας Αραχωβιτίκων, συμβάλλει και μάντρα κτίσματος, σημερινής ιδιοκτησίας της συζύγου του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αγορασθείσα έναντι 297 χιλ. ευρώ, πριν τετραετίας, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς, η οποία εκτείνεται παρανόμως μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.



Μάντρες αίσχους
στα Αραχωβίτικα!

ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ


Στην αποκάλυψη πως επί καποδιστριακού δήμου Ρίου και δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Λιακόπουλου, έχει ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο του τότε αυτόνομου δήμου, για διάνοιξη της περιφραγμένης από μάντρες παραλίας μήκους ενός χιλιομέτρων μέχρι τα Αραχωβίτικα, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ Πάτρας και πρώην αντιδήμαρχος Ρίου Ιωάννης Τσιμπούκης..

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη το 2008 και οριστικοποιημένη και εγκεκριμένη από την Περιφερειακή Διοίκηση, έπρεπε να τεθεί σε ισχύ και δέκα χρόνια από τότε, να έχουν πέσει οι μάντρες, που αποκλείουν πολίτες και οχήματα από την πρόσβαση στην παραλία. Χαρακτηριστικό δε, είναι πως όχι μόνον ο αιγιαλός έχει καταληφθεί αλλά; και η ζώνη πάνω από αυτόν.

Παρεμπιπτόντως αναφέρεται πως στον αποκλεισμό της παραλίας Αραχωβιτίκων, συμβάλλει και μάντρα κτίσματος, σημερινής ιδιοκτησίας της συζύγου του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αγορασθείσα έναντι 297 χιλ. ευρώ, πριν τετραετίας, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς, η οποία εκτείνεται παρανόμως μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Περιοχή, μεταξύ άλλων, για την οποία ακόμη δεν έχουν αποσταλεί από τον Δήμο Πατρέων προς το Υπουργείο τα ζητούμενα έγγραφα, για να επικυρωθούν οι παρανομίες και το όργιο καταπατήσεων, αλλά και να ξεκινήσουν κατεδαφίσεις που είναι πασιφανείς στο όριο του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, προς τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος του Αχαιού Νίκου Νικολόπουλου.

Η επερώτηση Τσιμπούκη, προς την πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου



«Κυρία Πρόεδρε,  
  
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας της ιδιοκτησίας του στα Αραχωβίτικα, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων και με περισσή ευκολία καταλόγισε ευθύνες στους Προέδρους των κοινοτήτων και στους Αντιδημάρχους για τις κλειστές (ιδιωτικές) παραλίες στον Καλλικρατικό Δήμο της Πάτρας. 

   Επειδή δεν έχω εικόνα για τους πρώην δήμους Βραχναιίκων και Παραλίας, αλλά έχω εικόνα και συγκεκριμένες αποφάσεις του πρώην δήμου Ρίου όπου διατέλεσα αντιδήμαρχος,  θα ήθελα να σας ενημερώσω (καθώς οι πρόεδροι της τότε εποχής δεν μπορούν) ότι οι Αντιδήμαρχοι του πρώην Δήμου Ρίου έχουν συμβάλει στη λήψη αποφάσεων για τη σύνταξη πράξεων αναλογισμού για τη διάνοιξη των κλειστών παραλιών.

Συγκεκριμένα:  

Α) Από τον Ψαθόπυργο έως το Φάρο Δρεπάνου.  
Β) Στον Άγιο Βασίλειο, από το Ολύμπικο έως τον κάβο Χαρίλαινας  και ανατολικά κοντά στο Ρέμα Ξηρόρεμα 

Γ) Στο Ρίο, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως το Ρίο Beach.

Δ) Στον Καστελόκαμπο, από κοιμήσεως Θεοτόκου έως οδό Φέγγου, και τέλος, 

Δ) στα Αραχωβίτικα, στην ιδιοκτησία Αποστολάκη, όπου είναι η αρχή της παραλιακής που ονομάστηκε το καλοκαίρι από τα Μ.Μ.Ε. και ως «Μάτι των Αραχωβιτίκων».

   Μέχρι σήμερα, αν και έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού οι πράξεις αναλογισμού, ο κ. Δήμαρχος και  οι Αντιδήμαρχοι του δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Μετά από αυτά, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: 

   Αν εμμένει στις απόψεις του και αν προτίθεται στη λήξη της θητείας του να ολοκληρώσει τις παραπάνω αποφάσεις του πρώην Δήμου Ρίου ώστε να διανοιχθούν οι παραλίες και να αποδοθούν στους δημότες.  

ΥΓ: Σας επισυνάπτω και την 305/2008, τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ρίου, που ελήφθη επί θητείας του Χρήστου Λιακόπουλου και αφορά τη διάνοιξη της παραλίας  μήκους ενός χιλιομέτρου στη περιοχή των Αραχωβίτικων που έχει περιφραχτεί με  τεράστιες μάντρες χρόνια τώρα η ζώνη παραλίας και αιγιαλού, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα».    

Δεν υπάρχουν σχόλια: