ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Στήριξη στην Κύπρο για την αξιοποίηση της ΑΟΖ



Κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Αναστασιάδης - Ελ Σίσι

Τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου ως περιφερειακό ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας και τον ρόλο της Αιγύπτου, για όλη την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.


«Είναι σαφές ότι λύσεις στο Παλαιστινιακό και στη Λιβυη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο«, ανέφερε και πρόσθεσε: «Ισορροπία στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έλεγχος των προσφυγικών ροών από την Αφρική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο».

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής. Μεσογείου. Εκφράσαμε τη στήριξή μας στην Κύπρο για την αξιοποίηση της ΑΟΖ, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Η εξόρυξη είναι σημαντική για όλο τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

«Τονίσαμε τη σημασία που έχει η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών μας και γενικότερα των χωρών της περιοχής στη βάση του δίκαιου της θάλασσας και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η σταθερότητα και η ανάπτυξη των χωρών της περιοχής και η συνεργασία μεταξύ των χωρών προέλευσης-διέλευσης και προορισμού έχουν κεντρική σημασία για να αντιμετωπισθεί επιτυχώς η πρόκληση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε τη συμβολή της Αιγύπτου σε αυτό το ζήτημα, σημειώνοντας ότι είναι «εξαιρετικά σημαντική» και γι' αυτό η Ελλάδα στηρίζει απόλυτα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, τόνισε πως είναι απαραίτητο να ανοίξει η συζήτηση και για μία στρατηγική σχέση ΕΕ-Αιγύπτου, που θα περιλαμβάνει τη στήριξη της χώρας σε σειρά μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: