ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Ν. Τζανάκος μίλησε για το πάρκο του Καποδίστρια!



Ο ομιλητής Νίκος Τζανάκος που εντυπωσίασε με την αναφορά του στο Καποδιστριακό έργο της Πάτρας. Η οποία ας σημειωθεί ότι, όπως είπε, παρόλο που κατέχει τα εχέγγυα να συμμετάσχει στο δίκτυο Καποδιστριακών Πόλεων, από ολιγωρία των δημοτικών αρχών, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.
 
Η Πάτρα του χρωστά την ύπαρξή της!


Ένας Μανιάτης, αλλά όχι σαν αυτούς τους γνωστούς, που η επίσημη Ιστορία κατέγραψε ως το χαρακτηριστικό δείγμα των κοτσαμπάσηδων που διοικούσαν την Ελλάδα, ουσιαστικά, ενώ οι Οθωμανοί έκαναν το κουμάντο, έως την απελευθέρωσή της, αλλά το διοικητικό τους σύστημα θέλησαν να  διαιωνίσουν, μίλησε απόψε στην Διακίδειο Σχολή Λαού, για την συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια, στην απόκτηση σύγχρονου σχεδίου πόλης, λίγο μετά την ίδρυση της Νέας Πάτρας, της σημερινής Πάτρας, για να μην ξεχνάμε ότι ο τίτλος Νέαι Πάτραι, δεν ανήκε στους Πατρινούς.

Πρόκειται για τον Νίκο Τζανάκο, δημοτικό σύμβουλο Πατρέων, με μεγάλη και ενδελεχή ενασχόληση για την συμβολή του κυρίου εκφραστή του εκσυγχρονισμού της μεταπαλευθερωτικής Πάτρας, ενός παραλιακού άγωνου καλαμιώνα, συν εκτεταμένα σταφιδάμπελα στο πίσω μέρος του, όπως ήταν ο τόπος που χτίστηκε η νέα πόλη.  

Με πολλά και πλούσια στοιχεία, όπως αυτό της παρολίγον ονομασίας της πόλης ως Ιωαννούπολης, του τείχους του Πάμπλικου σχολείου του Καποδίστρια, αλλά και χάρτες της εποχής, ο Νίκος Τζανάκος κάλεσε τους παρευρισκομένους να γίνουν κήρυκες της ανάδειξης του έργου του Ιω.  Καποδίστρια καθώς η πόλη του χρωστά την ύπαρξή της και των συνεργατών του, Σταμ. Βούλγαρης κλπ, που εν μέσω σκοταδιστικών αντιλήψεων ονομάτων, που η στρατευμένη στον κοτσαμπασισμό τοπική  Ιστορία, τους έπλεξε αγιοστέφανα και έδωσε ονόματά τους σε δρόμους της πόλης μας.

Περισσότερα αύριο για την ομιλία που εξέπληξε με τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο ομιλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: