ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Βάρος στην επίσκεψη Μάκρον δίδεται από το Μαξίμου

Η προετοιμασία της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου και η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, στις 7 και 8/9, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάλογες συσκέψεις είχε ο κ. Τσίπρας με υπουργούς τις προηγούμενες μέρες, που θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο). 

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τον Δήμο Πρεσπών, προκειμένου να παρακολουθήσει το φεστιβάλ «Πρέσπεια».

Η επίσκεψη Μάκρον στο προσκήνιο

Το μέλλον της Ευρώπης όπως έχει σκιαγραφηθεί από τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας με τις επιβεβλημένες αλλαγές στη γηραιά ήπειρο αλλά και η εμβάθυνση των ισχυρών και πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας -Γαλλίας θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα-Μακρόν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου από εκλογή του καθώς οι προηγούμενες συναντήσεις του εκτός Γαλλίας, ήταν επισκέψεις εργασίας ή συμμετοχή σε Συνόδους.

Για την ανάγκη της έναρξης διαλόγου για την επόμενη μέρα της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί πολλαπλώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Εμανουέλ Μακρόν, και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά θεωρεί κομβική την επίσκεψη Μακρόν για τον προσανατολισμό του διαλόγου αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Τόσο ο Αλέξης Τσιίπρας όσο και η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολο της συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τις σκέψεις του Γάλλου Προέδρου για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικού ελέγχου και λογοδοσίας στην άσκηση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: