ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Το πιο πολύτιμο "φάρμακο" προσφέρεται δωρεάν!

free hugs αγκαλιά 31/8
Αν δείτε στο δρόμο κάποιον με παρόμοια πινακίδα, αγκαλιάστε τον! Η ελληνική ομάδα "Free Hugs" δίνει ραντεβού το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να μοιράσει αγκαλιές.

Αν το σκεφτείτε, τίποτε δεν μας προσφέρει τόση παρηγοριά, ασφάλεια, αγάπη και τρυφερότητα όσο μια ζεστή αγκαλιά! Πέρα όμως από το γεγονός ότι μας κάνει να νιώθουμε προστατευμένοι και πως μας αγαπούν, αυτή η κίνηση μπορεί να κάνει θαύματα και στην υγεία μας, ενώ η επίδρασή της είναι τόσο σημαντική που οι ειδικοί πλέον θεωρούν την αγκαλιά ως ένα δυνάμει τέλειο "φάρμακο” για σωματικές και ψυχολογικές νόσους. Δοκιμάστε το!

Με μια αγκαλιά νιώθουμε καλύτερα
 
Όταν αγκαλιάζουμε (ή μας αγκαλιάζουν) απελευθερώνεται ωκυτοκίνη (γνωστή και ως ορμόνη του συναισθηματικού δεσμού) κάνοντάς μας να νιώθουμε ζεστασιά και ηρεμία. Αυτό το χημικό έχει επίσης συνδεθεί με τον κοινωνικό δεσμό. Η ωκυτοκίνη είναι ένα νευροπεπτίδιο, το οποίο ευνοοεί τα συναισθήματα της αφοσίωσης, της εμπιστοσύνης και του συναισθηματικού δεσμού. Όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, θέτει το βιολογικό υπόστρωμα και δομή για τη συναισθηματική μας σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Περισσότερες αγκαλιές = χαμηλότερη αρτηριακή πίεση
 
Οι ορμόνες που απελευθερώνονται στο σώμα μετά από μια αγκαλιά δεν μας βοηθούν απλά να νιώθουμε ευτυχισμένοι – μπορεί να βελτιώσουν και τη σωματική μας υγεία. Όταν κάποιος μας αγγίζει, η αίσθηση στο δέρμα μας ενεργοποιεί τους υποδοχείς πίεσης που ονομάζονται σωμάτια του Pacinian, τα οποία στη συνέχεια στέλνουν σήματα στο πνευμονογαστρικό νεύρο, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη (ανάμεσα σε άλλα πράγματα) για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 
Μετριάζει τους φόβους 
 
Σε μελέτη σχετικά με τους φόβους και την αυτοεκτίμηση, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science αποκάλυψε πως η αγκαλιά και το άγγιγμα μειώνουν σημαντικά την ανησυχία της θνητότητας. Οι μελέτες βρήκαν πως μια αγκαλιά -ακόμη κι αν αφορά απλά ένα άψυχο αντικείμενο όπως ένα αρκουδάκι- συμβάλει στο να μετριαστούν οι υπαρξιακοί φόβοι των ανθρώπων. Ακόμη και οι φαινομενικά ασήμαντες στιγμές διαπροσωπικού αγγίγματος μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις υπαρξιακές αμφιβολίες.

Ευεργετική για τους ηλικιωμένους 
 
Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, η αγκαλιά και το άγγιγμα γίνονται πολύ πιο σημαντικά με το πέρασμα της ηλικίας. Μελέτες έχουν δείξει πως η μοναξιά, ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους ανθρώπους, μπορεί να αυξήσει το άγχος και να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία. Αγκαλιάζοντας κάποιον, αμέσως νιώθουμε πιο κοντά του και μειώνεται η αίσθηση της μοναξιάς

Τα μωρά που τα αγκάλιαζαν πολύ είναι λιγότερο αγχωμένα ως ενήλικες
 
Μια μελέτη σε αρουραίους στο Πανεπιστήμιο Emory βρήκε συσχετισμό ανάμεσα στο άγγιγμα και την ανακούφιση του άγχους, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής. Η έρευνα συμπέρανε πως το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους ανθρώπους, αναφέροντας πως η ανάπτυξη των μωρών -αλλά και το πώς χειρίζονται το άγχος μετέπειτα στη ζωής τους- εξαρτάται από έναν συνδυασμό φύσης και ανατροφής. Επιβεβαιώνεται μάλλον η άποψη πως η πολλή αγάπη και οι αγκαλιές, δεν έβλαψαν ποτέ κανένα παιδί!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: