ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Μπάρκας: Φέραμε την τροπολογία για τους 5ετείς πυροσβέστες μας, αλλά...


Για τη ΔΕΘ, τις πυρκαγιές και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και της Πυροσβεστικής κλήθηκε να μιλήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας το πρωί στο ΣΚΑΙ. Τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 τείνουν τα μέτωπα των πυρκαγιών να μειώνονται». 


Υποστήριξε ότι «υπάρχουν προβλήματα καθώς η χώρα μας είναι δύσβατη με μεγάλο όγκο δάσους και λόγω της ομορφιάς της, κάποιοι προσπαθούν να κάψουν δάση για να δημιουργήσει εκτάσεις προς πώληση».

Στις καταγγελίες πολιτών στο ΣΚΑΙ για ελλείψεις στον εξοπλισμό των πυροσβεστών ο κ. Μπάρκας απάντησε ότι ούτε οι συνδικαλιστές πυροσβέστες ανέφεραν κάτι τέτοιο και κάλεσε το σταθμό να κάνει ρεπορτάζ απευθυνόμενος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Διέψευσε την κριτική του ΣΚΑΙ για μη παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης και υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το χώρο της πυρκαγιάς διότι ήταν εκεί ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Τόσκας. «Οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι παρόντες» είπε.

Υπενθύμισε τέλος, ότι η Ν.Δ. και ΜΜΕ κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δημιουργεί κομματικό κράτος όταν κατέθεσε την τροπολογία για την μονιμοποίηση των πενταετών της πυροσβεστικής.
Σημαντικό είναι ότι από όλους τους πολιτικούς του πάνελ ότι οι πυρκαγιές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και χρειάζεται σχεδιασμός και δασοπροστασία.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι "ο Πρωθυπουργός ανεβαίνει συχνά στη Β. Ελλάδα με τη δημιουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συχνές επαφές με τους τοπικούς φορείς". 

Σε σχέση με τη δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τόνισε ότι θα είναι ουσιαστική, γιατί θα χαραχθεί ο δρόμος της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. "Τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και από εκεί και πέρα μόνοι μας να διαχειριστούμε τα του οίκου μας" πρόσθεσε.

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: