ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αδιαφορία Πελετίδη για μελλοντικούς συνταξιούχους



Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, είναι αυτό της περικοπής συντάξεων χηρείας, με την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων, που ζητά την κατάργηση του σχετικού νόμου, που ορίζει 3 χρόνια μεταβατικό στάδιο από το θάνατο συζύγου και οριστική σύνταξη συμπληρώνοντας το όριο ηλικίας, όπως όλοι οι συνταξιούχοι. Και τούτο διότι τα ταμεία στην κατάσταση που έχουν περιέλθει με το γνωστό PSI του Βενιζέλου, βρίσκονται  σε αδυναμία ανταπόκρισης. Εκτός και εάν διαγράψουμε τις υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους της μελλοντικής γενεάς.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μην λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ανέφερε τα εξής:


«Οι πρόσφατες ανατροπές στο κοινωνικό ασφαλιστικό  σύστημα, με το νόμο 4386/2016 αλλά και με το νόμο 4472/2017 που ψηφίστηκε το Μάιο οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τις συντάξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και των υπολοίπων ταμείων.

Το βαρύ τσεκούρι στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές, τα επιδόματα ήρθε να προστεθεί στους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό  είχαν και έχουν τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ. Αποτελούν άλλωστε μέρος των δεσμεύσεων του 4ου μνημονίου.

Η δραματική θέση των συνταξιούχων δεν μπορεί να καλυφθεί από την προσπάθεια της κυβέρνησης εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων και των συνταξιούχων φορώντας το κοστούμι της «κοινωνικής ευαισθησίας».  Η ΝΔ παράλληλα ωρύεται ότι μπορεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά να "τρέξει" τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να υλοποιήσει το μνημόνιο που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισε. 

Η αντιασφαλιστική επίθεση επιβαρύνει τις ήδη δοκιμαζόμενες λαϊκές οικογένειες. Πολύ δε περισσότερο εάν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Συγκεκριμένα, οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες γυναίκες και τις οικογένειές τους.

Απέναντι στην κλιμακούμενη αντιασφαλιστική - αντεργατική  επίθεση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία έχουν ένα δρόμο την παραπέρα άνοδο των αγώνων, την πάλη για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και την κάλυψη των σύγχρονων  λαϊκών αναγκών. 
     
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε διαλέξει μετερίζι, στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, για την  απαλλαγή από τη φοροληστεία και την εκμετάλλευση.

Υιοθετούμε και στηρίζουμε το αίτημα του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων, που αφορά την κατάργηση του Ν 4387/2016 με τον οποίο έχουν υποστεί σημαντική μείωση οι συντάξεις χηρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: