ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Θρήνος στους κόλπους της ΝΔ και των κολαούζων της





Ο Μανόλης Καψής, γνωστός δημοσιογραφικός παράγοντας του ναυαγημένου Mega επισημαίνει: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έχει έρθει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ»!


Στα μαύρα πανιά έχουν πέσει τα κεσέμια των μεγαλοεκδοτών και του προστάτη τους Κούλη. Από την σελίδα του νεοφιλελεύθερου http://www.capital.gr/ ο Μανόλης Καψής, ο καλοφαγωμένος δημοσιογράφος του καναλιού των εκδοτών, που σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν εμφανίζεται με μεγάλο κασέ στη φορολογική δήλωση των ετών παντοδυναμίας του, πριν του χαλάσει τη... σούπα η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  που εφαρμόζεται από το 2015, βάσει τις οποίας τέρμα ο αλόγιστος δανεισμός των δανεικών κι αγύριστων, έχει αγωνία για το πως θα πέσει η Κυβέρνηση και τιτλοφορεί άρθρο του: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έχει έρθει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη»!

Και αυτό όπως λέει είναι προϊόν της αγωνίας του καθώς:  «Διάβαζα προ ημερών στο Capital.gr τον καλό συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη (σ.σ. istologiou G. Mosxou: προερχόμενου από την ούλτρα επαναστατική αριστερά, απόγονος του εκτελεσμένου στην Πάτρα, στα Ψηλαλώνια, Γραμματέα του ΣΚΕ) να μας μέμφεται γιατί υποκύπτουμε στα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, πέφτουμε στην παγίδα και παίζουμε το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού». 

Δηλαδή:

«Αντί να ασχολούμαστε με τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους και τις συντάξεις, με την απάτη του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, ασχολούμαστε με την σημαία, την αριστεία, τα εγκλήματα του κομμουνισμού και τις πανελλαδικές».

Ερώτηση: Και ποιος κύριε Καψή μου, σου είπε ότι ολόκληρο Γραφείο Προπαγάνδας της ΝΔ δεν ασχολήθηκε με αυτά; Μία εβδομάδα πέρασε κι ακόμα να μάθεις ότι το θέμα επίθεσης κατά Κοντονή με αφορμή το Ταλίν, που απαξίωσαν ακόμη και οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι, έφεραν η ΝΔ και οι κολαούζοι της, τον κόσμο άνω κάτω, μέχρι που στο τέλος έφαγαν τα μούτρα τους αφού και η Προεδρία της Εσθονίας στο τελικό ψήφισμα τα γύρισε;

Κι αφού το λέει και το πιστεύει ότι:  

«Κατ' αρχήν δεν πιστεύω ότι το "τσούρμο" (ο ΣΥΡΙΖΑ) έχει το επιτελείο για να σχεδιάζει αποπροσανατολισμούς. Είναι στο DNA τους να ανοίγουν θέματα που διχάζουν και πολώνουν. Βλέπουν παντού εχθρούς. Αλλά έτσι κι αλλιώς, όλες αυτές οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, απλά επιβεβαιώνουν στον καθένα μας τις βεβαιότητες του».

Μέμφεται την ΝΔ για την λάθος στρατηγική της, για αναποτελεσματικότητα: 

«Ουδείς που θέλει την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεαστεί από τον καυγά για τον κομμουνισμό και τις εμφυλιοπολεμικές κορώνες του Καράογλου. Όπως και κανείς που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σοκαριστεί απο την "τύφλωση" του Κοντονή για τα goulag. Δεύτερον δεν πιστεύω ότι η αντιπολίτευση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ είναι αποτελεσματική». 

Αλλά κιόλας τους λέει ότι τα έκαναν θάλασσα κι απέτυχαν όταν κυβερνούσαν. Μόνο που αυτά δεν τα έλεγε όταν ήταν δήθεν ανεξάρτητος παρουσιαστής μαζί με την... έγκυρη κα Σπυράκη, που έγινε μεγάλη και τρανή, μέσα από τα ψέματα που έλεγε από το Mega

Γράφει λοιπόν:  

«Ναι ο κόσμος είναι εξοργισμένος από την φοροκαταιγίδα, ναι δεν έχει φράγκο να πληρώσει τους "φόρους Ευκλείδη", αλλά επίσης γνωρίζει ότι οποία κι αν ήταν η κυβέρνηση, τα περιθώρια οικονομικής ελευθερίας θα ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Λιτότητα θα είχαμε. Όπως δεν "παίζει" το προγράμμα Θεσσαλονίκης έτσι δεν "παίζει" και κανένα Ζάππειο. Last year... (Άσε που οι επιδόσεις των προηγούμενων δεν αφήνουν και περιθώρια για πανηγυρισμούς...)».

Δίνει γραμμή ο Μανόλης Καψής

«Οπότε τι; Σωπαίνουμε και περιμένουμε; Όχι» τονίζει και δίνει την κατεύθυνση προς το μπλογκ της ΝΔ, που λειτουργεί μέσα στον κρατικό τομέα, αλλά και προς άλλους ναυτιλομένους στην θάλασσα της αντιπολίτευσης: 

«Ο καθένας κάνει την δουλειά του. Η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει μια λειψή δήθεν άμεσο-δημοκρατία, με τους δημοκρατικούς θεσμούς υπό διαρκή αμφισβήτηση (και πρώτα απ' όλα τον ανεξάρτητο τύπο, που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των προπαγανδιστών του Μαξίμου), (σ.σ.: Προφανώς εννοεί τον τύπο του Θέμου, του Μαρινάκη, του Αλαφούζου κ.α. καλόπεδα) είναι να κάνει ο καθένας όσο καλύτερα μπορεί την δουλειά του».
Και ποια είναι η δουλειά τους, το εξηγεί αμέσως μετά, επιχειρώντας χειραγώγηση, λες και βρίσκεται και πάλι στο Mega του 2013, 13,14: 

«Τα δικαστήρια να βγάζουν δίκαιες αποφάσεις βασισμένες στα στοιχεία της δικογραφίας (κι ας μην αρέσουν στην Ολγα Γεροβασίλη, ξύδι...), οι ανεξάρτητες αρχές να ελέγχουν (κι ας εξοργίζεται ο Νίκος Παππάς), η αντιπολίτευση να στηλιτεύει τα ψέματα του Αλ. Τσίπρα για την οικονομία και  οι σχολιαστές να επισημαίνουν πώς οι πρωτοβουλίες Κοντονή και η άρνησή του πχ να αποδεχθεί την συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ, απομακρύνουν την χώρα από τον ευρωπαϊκό αξιακό πολιτισμό. Τόσο απλά».

Μάλιστα: «Απομακρύνουν την χώρα από τον ευρωπαϊκό αξιακό πολιτισμό» γιατί ο Κοντονής δεν δέχθηκε να ξεπλύνει τον Ναζισμό. Γι αυτό τον ξεπλένει ο κύριος Καψής κι αν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας πάει και το παλιάμπελο!

Ζητάει όμως ως καθοδηγητής των Δεξιών θυλάκων του κράτους και κάτι παραπάνω: 

«Αρκεί; Όχι. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές αλλά δεν θα εξαφανιστεί. Παρά τα προεκλογικά ψεύδη, παρά τις απίθανες ιστορίες που μαθαίνουμε για το παρασκήνιο του Δημοψηφίσματος και τη διαπραγμάτευση "με τα πουκάμισα έξω", παρά την πρωτοφανή ανικανότητα στη διαχείριση της εξουσίας, παρά την αλαζονεία της εξουσίας και τη μικροκομματική πολιτική άλωσης του κράτους με τους διορισμούς από το παράθυρο... ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θα τους ξαναψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Έστω κι αν δεν στήσουν κανένα πανηγύρι στο Σύνταγμα. Έστω και στα μουλωχτά... Στα κρυφά.

Είναι η έλλειψη αξιοπιστίας των παλαιών κομμάτων; Είναι το ελληνικό παράδοξο; Είναι το κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων που σιτίζεται από το δημόσιο και βολεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι το παραμύθι του Δαυίδ με τους φιλελε Γολιάθ; Είναι η άρνηση ορισμένων ψηφοφόρων να αποδεχθούν την εξαπάτησή τους  από τον Αλ. Τσίπρα; Είναι όλα αυτά μαζί; Πιθανώς...».

Ω, ειμαί, τραγωδία αγαπητέ Γιάννη Καψή. Τι νίλα σας περιμένει σαν έρθουν εκλογές! Καλά το διαισθάνεσαι και προειδοποιείς: 

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως για να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ένα θετικό αφήγημα. Ή όπως έλεγαν οι παλαιότεροι πολιτικοί, οι εκλογές κερδίζονται με την ελπίδα. Η αντιπολίτευση οφείλει να πείσει ότι μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή. Μια κανονική Ελλάδα. Που θα παράγει, θα εκσυγχρονίζεται, θα βελτιώνει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, θα αποτρέπει τους νέους από το να φύγουν στο εξωτερικό. (Σ.Σ.: Αλήθεια κύριε Καψή ποιος τους έδιωξε τους νέους;). Μια Ελλάδα εξωστρεφής και ανοιχτή στην κοινωνία και στον κόσμο. Αυτό το νέο αφήγημα οφείλει να παρουσιάσει η αντιπολίτευση. Για να πείσει  τον κόσμο...

Την υπόλοιπη δουλειά θα την κάνουν οι εκλογές. Τα κόμματα φυλλορροούν από τη στιγμή που χάνουν τις εκλογές.. (Τότε άλλωστε ανοίγουν και τα στόματα...)» καταλήγει, έχοντας υπόψη τη διαμάχη που μαίνεται στους κόλπους της ΝΔ, από την επικράτηση της αδιέξοδης ακροδεξιάς γραμμής που έχει αποκόψει την καραμανλική βάση της ΝΔ από τις αρχές του ιδρυτή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: