ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο στο Πάγκρεας


Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού, ''Μάθε - Πρόσεξε - Πρόλαβε'', που διοργάνωσε το ΠΕΔΥ Καλλιθέας. Ο Όμιλος ευχαριστεί τις εθελόντριες, κ. Γιάννα Σταματάκη, κ. Αντωνία Φιλιππίδου και κ. Σοφία Παγιάτη - Τσαφταρίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Κατά την εκδήλωση διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.
#AgaliaZO


Την ερχόμενη Δευτέρα από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνου του Παγκρέατος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), διοργανώνοντας ενημερωτική ημερίδα, με την ευγενική χορηγία της GENESIS PHARMA.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17.00-21.30 στο ξενοδοχείο Astir στην Πάτρα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την πρόληψη των πολιτών, με το πλήρες και ολοκληρωμένο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας, που περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις στις οποίες ενημερώνονται και εξετάζονται χιλιάδες πολίτες, σημειώνει ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη Αντώνης Χαροκόπος.
Το πάγκρεας είναι  ένα όργανο που βρίσκεται πίσω από το στομάχι και μπροστά από τη σπονδυλική στήλη. Παράγει ένζυμα που είναι απαραίτητα στην πέψη και ορμόνες που ρυθμίζουν τη γλυκόζη αίματος.
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου λόγω καρκίνου παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο.
Πρόκειται για μια ύπουλη, επιθετική και σχετικά σιωπηρή νόσο που σπάνια εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 45 χρόνων και προσβάλει άντρες και γυναίκες σε αναλογία 1,3:1. Η επίπτωση του καρκίνου του παγκρέατος αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Η διάγνωση του είναι δύσκολη στα αρχικά στάδια γεγονός που επηρεάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόγνωση. Κατά τη στιγμή της διάγνωσης 52% των ασθενών έχουν απομακρυσμένη νόσο και 26% έχουν περιοχική διασπορά.
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2001 με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους. Έχει ήδη 400 μέλη, 200 Εκπαιδευμένους Εθελοντές και Εθελόντριες, Επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, Επιστημονική Επιτροπή κι Επαγγελματία Κοινωνικό Λειτουργό.
Δημοσίευση σχολίου