ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

«Απόλυτα επιτυχημένη» η περιοδεία του Αλ.Τσίπρα

Πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για “ενθουσιώδη υποδοχή του πρωθυπουργού στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, απ' όπου η φωτογραφία, όπως και από τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως «συγκινητικά πρωτοφανή» την επίσκεψη στο σχολείο τους”.



Ενεργειακός
κόμβος η Θράκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ «ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ»
 
«Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας προέβαλε ένα νέο όραμα για τη Θράκη, στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δύο άξονες οι οποίοι “αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της”.

“Έτσι χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες” σημειώνουν οι ίδιοι.

Παράλληλα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι “τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίστηκαν τόσος τους σταθμούς τις περιοδείας όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον πρωθυπουργό”.

Σημειώνεται ότι τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ.Χαρίτσης και ο υφυπουργός Σ.Πιτσιόρλας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και σχολεία της περιοχής.

Πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για “ενθουσιώδη υποδοχή του πρωθυπουργού στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, όπως και από τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως «συγκινητικά πρωτοφανή» την επίσκεψη στο σχολείο τους”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «παρόμοιο κλίμα επικράτησε και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου το εξαιρετικό κλίμα συνύπαρξης των παιδιών συνοδεύτηκε από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας μας».

Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία, στην οποία ο Αλ.Τσιπρας “ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα”.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε πως «το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τη Θράκη» και πως την επίσκεψη του θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδείας και της ανάπτυξης, «ως αλληλένδετων όρων για την ευημερία όλων των Θρακιωτών, χωρίς αποκλεισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: