ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ου. Μπίρμπα: «Επαναστατική γυμναστική» η νέα πορεία

Ουρανία Μπίρμπα: «Επαναστατική γυμναστική» η νέα πορεία, που αποφάσισε η δημοτική αρχή της Πάτρας Κάνει λόγο για "αχταρμά" αιτημάτων
 Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για την πορεία της 9ης Δεκεμβρίου εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία της κινητοποίησης έρχεται μια μέρα μετά την πανελλαδική απεργία, αλλά και με ένα πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο χαρακτήρισε «αχταρμά αιτημάτων», και για αυτό τον λόγο η παράταξη της ΡΑΠ απείχε από την ψηφοφορία:

«Μια κινητοποίηση τραβηγμένη από τα μαλλιά , που καταλήγει να είναι μια επικοινωνιακή αντικυβερνητική κινητοποίηση, που δεν στοχεύει στην λύση των προβλημάτων, αλλά στο «φαίνεσθε», ότι είμαστε κι εμείς εδώ σαν δημοτική αρχή σε αυτό το μέτωπο. Σε μια τέτοια λογική είμαστε αντίθετοι. Πρώτον βάλαμε το ζήτημα  της ημερομηνίας της κινητοποίησης  και δεύτερον βάλαμε το  διεκδικητικό πλαίσιο.

Δεν μπορεί, όχι ο Δήμος, αλλά κανένας συλλογικός φορέας να βάζει μια κινητοποίηση με ένα «αχταρμά αιτημάτων» και να μην έχει συγκεκριμένη στόχευση. Διαφορετικά καταντά  «επαναστατική γυμναστική». Το να βγάλουμε κραυγές γενικά ότι ο προϋπολογισμός , που κατατέθηκε στην Βουλή δεν ωφελεί και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, δεν λέει τίποτε.»

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας ο Δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 περιλαμβάνει 207 εκατομμύρια λιγότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό τον λόγο με την συγκεκριμένη πορεία ζητά από την κυβέρνηση δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για την κοινωνική πολιτική. Από την πλευρά της , η παράταξη της ΡΑΠ υπογράμμισε ότι όντως οι πόροι για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί στα χρόνια αυτά της κρίσης, αισθητά, όμως θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική διεκδίκηση:

«Βάλαμε ζήτημα, ότι θα πρέπει σαν τοπική αυτοδιοίκηση να έχουμε μια συνολική διεκδίκηση , που να λέει το κράτος συγκεκριμένα, ποιοι από τους φόρους, γιατι οι πόροι, που λέμε για την τοπική αυτοδιοίκηση , δεν είναι τίποτε άλλο από φόροι, να συνδέονται με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που έχει η αυτοδιοίκηση κα να τις καλύπτουν . Αυτό να το ζητήσουμε μέσα από την αναμόρφωση του Καλλικράτη, που θα συνδέονται με τα ζητήματα και της ουσίας. Αυτό είναι μια συνολική διεκδίκηση για να σταματήσει αυτή η οικονομική δυσπραγία των Δήμων.»

Η κ. Μπίρμπα δηλώνει ότι η  Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ έχει μια επικοινωνιακή τακτική σε όλα τα μέτωπα, στην κατεύθυνση «λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτε», αναφερόμενη στην έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ για το 2017. Η ίδια τονίζει ότι μειώνεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες το πάγιο στον λογαριασμό, όμως αυτή η απόφαση αφορά 2.777 καταναλωτές από τους 142.000:

«Δεν πρόκειται για ουσιαστική μείωση της μάζας της Πάτρας. Εάν μείωνε το πάγιο στον πρώην Δήμο Πατρέων , που αφορά 100.000 ρολόγια ήταν μια είδηση , μια μείωση ουσιαστική. Τα υπόλοιπα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τα οποία παρουσιάζει έτσι η δημοτική αρχή.» 

Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ η παράταξη της ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» είπε «ναι» στις μειώσεις του λογαριασμού  για τις ευπαθείς ομάδες, προτείνοντας παράλληλα μείωση του τιμολογίου στα σχολεία και κατάργηση του ειδικού τέλους στους λογαριασμούς του νερού, που είναι το 80% της αξίας του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: