ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Πατρέων για την κατάσταση του Δήμου του


Στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών σέρνεται με βαριά καρδία, ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης, λόγω του οικονομικού φόρτου που προκαλείται.



Συνυπολογίζει την παροχή του Υπουργείου, σε είδος και χρήμα, μέσω ΤΕΒΑ ή προνοιακού επιδόματος, ή δεκατιανό στα σχολεία, με τις υπαρκτές ανάγκες που χρήζουν αντιμετώπισης


Συνυπολογίζοντας την παροχή του Υπουργείου, σε είδος και χρήμα, μέσω ΤΕΒΑ ή προνοιακού επιδόματος, ή δεκατιανό στα σχολεία, με τις υπαρκτές ανάγκες που χρήζουν αντιμετώπισης, ο Δήμος Πατρέων έδωσε  στη δημοσιότητα στοιχεία για τις υποχρεώσεις του έναντι των δημοτών του, ενώ και στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών σέρνεται με βαριά καρδία, λόγω του οικονομικού φόρτου που προκαλείται. Ακόμη και για το κοινωνικό τιμολόγιο νερού που παρέχει δυσφορεί, παρόλο που αυτή προσφορά τείνει να γίνει καθεστώς σε όλους τους δήμους!

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκαν τα εξής στοιχεία, για το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Πατρέων, καθώς και για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πατρέων, με το προσωπικό:

Σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία καταδικάζει 1.126.455 ανθρώπους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Δυτική Ελλάδα πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά στους δείκτες με ποσοστό 23,3%. Χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες των εργαζόμενων του ενός ή δύο μεροκάματων την εβδομάδα. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι νέοι άνθρωποι με ποσοστά κοντά στο 50% και οι γυναίκες με το δείκτη να χτυπά 30%. Στο Δήμο μας ξεπερνούν τους 30.000 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι. 1560 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 ήταν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ. Στα σχολεία παρέχουμε δεκατιανό σε 1500 παιδιά, στα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά. Το προνοιακό επίδομα το λαμβάνουν 4.200 άτομα. Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 3.000 οικογένειες συμπολιτών.

*  Το πρόβλημα με το προσωπικό στο Δήμο είναι εκρηκτικό. Έχουμε μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση στην εργασία, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικών υπηρεσιών, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Πατρέων, λειτουργούν με προσωπικό που δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Από τους 220 εργαζόμενους στον Κοινωνικό Οργανισμό οι 116 είναι μέσω προγραμμάτων. Οι 22 εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ που δουλεύουν στις δομές για την αντιμετώπιση τους φτώχειας (Κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτια) θα απολυθούν τέλος του χρόνου. Οι 167 καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, αφού δεν ξέρουν αν κάθε χρόνο θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ενώ ο μισθός τους ανέρχεται σε 200 με 300 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό αιθουσών. Στην ΔΕΥΑΠ σήμερα δουλεύουν 156 εργαζόμενοι  και καλύπτουν  τις ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων (από την Ροδινή έως και τα Καμίνια), ενώ το έτος  2009  εργάζονταν  228 άτομα και κάλυπταν μόνο τις ανάγκες του Δήμου Πάτρας.
*  Από τον κύκλο εργασιών του Δήμου για το 2015, ύψους 81.659.520 ευρώ, μόνο το 38% προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση (αφαιρουμένων των προνοιακών)  και το υπόλοιπο 62% αποτελείται από ίδια έσοδα του Δήμου (τέλη, εισφορές, πρόστιμα)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: