ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

«Εκσυγχρονιστές»... ζυμώνουν την ιδέα νέου κόμματος εκτός ΠΑΣΟΚ

Με πρωταγωνιστές τους Βενιζέλο - Διαμαντοπούλου και το Ποτάμι 

Η προσήλωση που επιδεικνύει -εντονότερα τον τελευταίο καιρό- η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο πολιτικό σχέδιο της αυτόνομης πορείας του σχήματος και των ίσων αποστάσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο εντός της παράταξης όσο και στον χώρο της “Κεντροαριστεράς” ευρύτερα.


Αυτά αναδύονται τις τελευταίες ημέρες ως προσπάθεια να “ζυμωθεί” στον δημόσιο διάλογο πλέον η ιδέα που συζητείται εδώ και περίπου δύο χρόνια, κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, για ένα νέο κόμμα. Ιδέα που όμως σήμερα περιορίζεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα, καθώς δεν αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Χωρίς να μπορεί να προεξοφληθεί πού θα καταλήξει η στάση του, ο Ευ. Βενιζέλος κινείται όλο και πιο επιδεικτικά με φυγόκεντρη πορεία, ως αυτόνομος παράγοντας. Επαναλαμβάνει τη θέση του για εκλογές και κυβέρνηση των “δημοκρατικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων”, στην οποία πρέπει να κληθεί και “ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ”, θεωρώντας δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι έτσι τον πρώτο ρόλο θα έχει η Ν.Δ., την οποία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να δει να καταλαμβάνει την πρωτιά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση του για τις κυβερνητικές συνεργασίες επανέλαβε και στην κοινή παρουσία του με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Στ. Θεοδωράκη την προηγούμενη Δευτέρα σε εκδήλωση, από όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε προσκλητήριο προς τις πολιτικές δυνάμεις για “πανστρατιά”. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν μπορεί ένας μόνος του και πως χρειάζονται πολλοί για τη διάσωση της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ίδιος επιμένει για τη συνέχιση της αυτόνομης πορείας του κόμματός του αφήνοντας ίσως ένα παράθυρο για αλλαγή πλεύσης: “Εάν υπάρχουν συνθήκες για να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα, που και εμείς θα δώσουμε συνεισφορά, τότε θα το κάνουμε”. Άλλωστε το Ποτάμι βρίσκεται σε δυσχερή θέση πλέον μετά και το τρίτο πλήγμα που δέχτηκε, με την ανεξαρτητοποίηση της Κ. Μάρκου, η οποία τάσσεται υπέρ κεντροαριστερής συνεργασίας. Ο δε Γρ. Ψαριανός δήλωσε ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως Ποτάμι.

Σε αυτό το κλίμα ο Κ. Σημίτης στο τελευταίο βιβλίο του “δείχνει” εκ νέου προς “ένα νέο όχημα” αναφέροντας ότι το χρειάζεται η Κεντροαριστερά για να πετύχει, όπως απαιτεί και “νέα πρόσωπα, τρόπους λειτουργίας που δεν θα θυμίζουν παλαιά σχήματα”.

Ο Γ. Φλωρίδης, αμέσως μετά την κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν Ευ. Βενιζέλος και Ά. Διαμαντοπούλου, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Στ. Θεοδωράκης με βουλευτές του, έσπευσε να “ρίξει στο τραπέζι” την ιδέα να πρωταγωνιστήσουν πρόσωπα όπως οι Βενιζέλος - Διαμαντοπούλου στη διαμόρφωση νέου φορέα, μια προσπάθεια στην οποία μπορεί να έχει ρόλο και το Ποτάμι, για το οποίο πρότεινε να αυτοδιαλυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: