ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Μάριο Ντράγκι τάσσεται κατά του λαϊκισμού

Τον θεωρεί υπεύθυνο για την αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης

Η εξάπλωση των λαϊκιστικών κινημάτων απειλεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τις προσπάθειες να βρεθούν ενιαίοι τρόποι αντιμετώπισης για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και άλλες κοινές ανησυχίες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais που δημοσιεύεται σήμερα.


Σε κάποια από τα εντονότερα σχόλιά του τον τελευταίο καιρό για τις πολιτικές εξελίξεις, ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι βασικές ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών είναι «τώρα η μετανάστευση, τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφάλειας, η άμυνα και η προστασία των συνόρων».

«Όλα αυτά είναι υπερεθνικές υποθέσεις που απαιτούν μια κοινή απάντηση. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι η κατάλληλη απάντηση, αλλά αυτό έχει αποδυναμωθεί προσφάτως, εν μέρει λόγω των λαϊκιστικών κινημάτων», πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι δεν κατονόμασε συγκεκριμένα κόμματα. Ωστόσο, μια σειρά από κινήματα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό, ανάμεσά τους το βρετανικό UKIP και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.

Παράλληλα, ο Ντράγκι προειδοποίησε ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα αυξάνεται όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: