ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας: Να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη την ταυτότητά της

Την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να ξαναβρεί τον παραγωγικό της ρυθμό και την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της πόλης, κατά τα σημερινά εγκαίνια του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.


«Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης και την ενίσχυση και άλλων πτυχών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο της αναβάθμισης της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αλ.Τσίπρας είπε πως στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο άμεση και πιο γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης», επισημαίνοντας πως «αυτό αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης ίσως και να μην χρειαζόταν».

«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας».

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος θα επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα. Παράλληλα σημείωσε ότι θα συγκαλεί και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί Γιάννης Αμανατίδης, Κώστας Ζουράρις, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Στέργιος Πιτσιόρλας. Παρόντες είναι πρώην υπουργοί, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που είναι εκτός πόλης, και πρόεδροι οι εκπρόσωποι παραγωγικών και άλλων φορέων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: