ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Αντίο κομαντάντε

Φωτογραφία του χρήστη Alexis Tsipras.

Ως την παντοτινή νίκη των λαών!
Με μία ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός της Eλλάδας Aλέξης Τσίπρας αποχαιρετά τον επαναστάτη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, Φιντέλ Κάστρο, που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας στην Λατινική Αμερική!
«Αντίο κομαντάτε, ως την παντοτινή νίκη των λαών», καταλήγει ο χαιρετισμός του προς τον μεγάλο επαναστάτη! 
Διαβάστε τον:
«Alexis Tsipras

Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο. Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική. 

Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του. 


Γι'αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση.


Αντίο κομαντάντε. 

Ως την παντοτινή νίκη των λαών!».
______
Σημ. του Istologiou G. Mosxou: Τελευταία επιθυμία του Φιντέλ Κάστρο ήταν η σορός του να αποτεφρωθεί σήμερα Σάββατο.

Οι κουβανικές αρχές κήρυξαν σήμερα εθνικό πένθος εννέα ημερών.

Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε με λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε "εθνικό πένθος εννέα ημερών" από το Σάββατο έως την Κυριακή 4/12. Στη διάρκειά του θα διακοπούν "όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα" διευκρινίζει το ανώτατο όργανο της κουβανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: