ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ζάκυνθος: Αδιέξοδο επικρατεί με τα σκουπίδια


Απελπίσία. Τα σκουπίδια μπροστά στην πολυκατοικία διαμονής τους έχουν πια οι κάτοικοι της Ζάκυνθος, λόγω ανικανότητας των υπευθύνων του ΦΟΔΣΑ!

Κυβερνητική σύσκεψη για να δοθεί λύση - Πρωτοβουλία Κοντονή για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Ζακύνθου με τη δημοτική Αρχή του νησιού να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καθώς τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ήμερες.
 
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή να αναλάβει  πρωτοβουλία για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση.
«Η σύγκλιση της σύσκεψης κρίθηκε αναγκαία καθώς οι υπεύθυνοι για να δρομολογήσουν λύση στο ζήτημα αυτό, όχι μόνο απέτυχαν παταγωδώς αλλά και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες μεταβιβάζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση», επισημαίνεται από το γραφείο του κ. Κοντονή. 
 
Επίσης, αναφέρεται, «στο προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση έχει με κάθε τρόπο συνδράμει στη λύση του προβλήματος, σε οικονομικό επίπεδο με χρηματοδότηση 34 εκατ. ευρώ για όλα τα Ιόνια νησιά και 2,3 εκατ. ευρώ για προσωρινή λύση του ζητήματος, όμως, οι κυβερνητικές προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό λόγω της ανικανότητας του ΦΟΔΣΑ και διαχρονικών στελεχών του, αλλά και των πρόσφατων δημοτικών αρχών».
 
Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Ηλίας Μακρής. «Περιμένουμε και εμείς την σύσκεψη να δούμε τι θα αποφασιστεί, δυστυχώς δεν τιμά την τοπική κοινωνία τελικά η λύση να έρθει από τα πάνω. Αυτό δείχνει την αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Μακρής.
 
Αναφορικά τώρα με το πώς φθάσαμε μέχρι εδώ αλλά και τα όσα έπρεπε να είχε κάνει η δημοτική Αρχή της Ζακύνθου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο κ. Μακρής, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:  
 
«Η Ζάκυνθος αποτέλεσε κάποια στιγμή, την δεκαετία του ’90, πρότυπο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αυτή την στιγμή είναι ειρωνεία της τύχης, να βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η διαχείριση χωλαίνει από κάθε πλευρά. Δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες αλλά πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. 
 
Οπωσδήποτε η σημερινή αρχή, θα έπρεπε να ξεκινήσει από την ολοκληρωμένη διαχείριση που σημαίνει: ανακύκλωση στην πηγή, πράσινα σημεία κ.α. ώστε να μειωθεί ο όγκος του διαχειρίσιμου υλικού. Θα έπρεπε να έχει προωθήσει την προσωρινή λύση, γιατί το που να στηθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας και να κάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση σε μόνιμη βάση, απαιτεί χρόνο.  Δεν εισακουστήκαμε παρά το γεγονός ότι λεκτικά συμφωνούν όλοι.
Στην πράξη άρχισαν να μπαίνουν σε ένα παιχνίδι της κολοκυθιάς για το εάν θα χρησιμοποιήσουμε τον έναν ή τον άλλον χώρο. Υπάρχουν 3 ή 4 δανειοδοτημένοι χώροι όπου μπορεί να στηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση και αντί να μπουν σε μια διαδικασία να προχωρήσουν στην προμήθεια των μηχανημάτων, να αρχίσουν την ανακύκλωση στην πηγή, να καθορίσουν πράσινα σημεία και όλα αυτά που είναι απαραίτητα να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι της κολοκυθιάς. 
 
Κάπως έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και είναι πραγματικά κρίμα. Η Ζάκυνθος ζει από τον τουρισμό. Είναι μια δυσφήμιση αυτή που δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει στην ζακυνθινή κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: