ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ζάκυνθος: «Μάχη» για την προώθηση των τοπικών προϊόντων




Για την πλούσια δράση που έχει αναπτύξει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, με στόχο την τυποποίηση και προώθηση των αγαθών που παράγει το νησί, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Διευθυντής της Ένωσης, Πέτρος Βισβάρδης. 


Σύμφωνα με τον κ. Βισβάρδη η παραγωγή στην Ζάκυνθο παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, δηλαδή ο τουρισμός δεν αφαίρεσε πολύ μεγάλο κομμάτι της. Όπως εξήγησε οι περισσότεροι αγρότες συνεχίζουν να ασχολούνται με την γη τους και βεβαίως τα παραγόμενα αγαθά είναι εξαιρετικής ποιότητας.

«Τα βασικά μας προϊόντα είναι το λάδι, η κορινθιακή σταφίδα και το κρασί, εμείς επομένως ασχολούμαστε, κατά βάση, με αυτά τα τρία προϊόντα. Τα συγκεντρώνουμε, έχουμε τρεις παραγωγικές μονάδες, τυποποιητήριο λαδιού, οινοποιείο-εμφιαλωτήριο και συσκευαστήριο σταφίδας. Βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την εμπορία αυτών των τριών βασικών προϊόντων σε όσο καλύτερα επίπεδα μπορούμε, με βάση πάντα και την σημερινή κατάσταση που δημιουργεί αρκετές δυσκολίες. Επιπλέον έχουμε ένα κατάστημα γεωργικών εφοδίων, μηχανημάτων και  φυτοφαρμάκων προκειμένου να στηρίξουμε και το κομμάτι των εισροών για τους παραγωγούς, γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ βασικό κομμάτι όσον αφορά τον συνολικό προϋπολογισμό του αγρότη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βισβάρδης.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι τιμές συμπιέζονται τα τελευταία χρόνια, λόγω του ανοίγματος των αγορών, καθώς έρχονται αρκετά φθηνότερα προϊόντα από τρίτες χώρες κι επομένως πρέπει η Ένωση να «πάει» και στο άλλο κομμάτι της οικονομίας που αφορά τις εισροές.

«Χρειάζονται περισσότερες, πιο συντονισμένες και πιο σοβαρές ενέργειες για να πετύχουμε πιο καλές τιμές και στις εισροές. Αρκετοί νέοι έχουν επιστρέψει στην αγροτική παραγωγή και η κρίση συνέβαλε σε αυτό, επειδή προσφέρει μια σταθερή απόδοση, όσο μικρή και να είναι, η γη έχει αυτό το πλεονέκτημα, έχει μικρό εισόδημα μεν σταθερό δε», υπογράμμισε.

Οι προσπάθειες της Ένωσης ξεκινούν από την τοπική αγορά καθώς με δεδομένο τον τουρισμό υπάρχει πεδίο για να εμπορευτούν στο νησί και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένα διανομών στην τοπική αγορά. «Έχουμε τοποθετήσει τα προϊόντα μας στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα και βεβαίως το βασικό κομμάτι της σταφίδας είναι, κατά 95% εξαγώγιμη, σε Αγγλία και Ολλανδία, οπότε έχουμε και σοβαρές εξαγωγές. Προσπαθούμε και στα άλλα δύο προϊόντα να έχουμε αντίστοιχη κίνηση, είναι όμως πολύ πιο δύσκολο, πάντως το παλεύουμε», πρόσθεσε ο κ. Βισβάρδης. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: