«Τα βασικά μας προϊόντα είναι το λάδι, η κορινθιακή σταφίδα και το κρασί, εμείς επομένως ασχολούμαστε, κατά βάση, με αυτά τα τρία προϊόντα. Τα συγκεντρώνουμε, έχουμε τρεις παραγωγικές μονάδες, τυποποιητήριο λαδιού, οινοποιείο-εμφιαλωτήριο και συσκευαστήριο σταφίδας. Βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την εμπορία αυτών των τριών βασικών προϊόντων σε όσο καλύτερα επίπεδα μπορούμε, με βάση πάντα και την σημερινή κατάσταση που δημιουργεί αρκετές δυσκολίες. Επιπλέον έχουμε ένα κατάστημα γεωργικών εφοδίων, μηχανημάτων και φυτοφαρμάκων προκειμένου να στηρίξουμε και το κομμάτι των εισροών για τους παραγωγούς, γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ βασικό κομμάτι όσον αφορά τον συνολικό προϋπολογισμό του αγρότη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βισβάρδης.
Πρόσθεσε πάντως ότι οι τιμές συμπιέζονται τα τελευταία χρόνια, λόγω του ανοίγματος των αγορών, καθώς έρχονται αρκετά φθηνότερα προϊόντα από τρίτες χώρες κι επομένως πρέπει η Ένωση να «πάει» και στο άλλο κομμάτι της οικονομίας που αφορά τις εισροές.
«Χρειάζονται περισσότερες, πιο συντονισμένες και πιο σοβαρές ενέργειες για να πετύχουμε πιο καλές τιμές και στις εισροές. Αρκετοί νέοι έχουν επιστρέψει στην αγροτική παραγωγή και η κρίση συνέβαλε σε αυτό, επειδή προσφέρει μια σταθερή απόδοση, όσο μικρή και να είναι, η γη έχει αυτό το πλεονέκτημα, έχει μικρό εισόδημα μεν σταθερό δε», υπογράμμισε.
Οι προσπάθειες της Ένωσης ξεκινούν από την τοπική αγορά καθώς με δεδομένο τον τουρισμό υπάρχει πεδίο για να εμπορευτούν στο νησί και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένα διανομών στην τοπική αγορά. «Έχουμε τοποθετήσει τα προϊόντα μας στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα και βεβαίως το βασικό κομμάτι της σταφίδας είναι, κατά 95% εξαγώγιμη, σε Αγγλία και Ολλανδία, οπότε έχουμε και σοβαρές εξαγωγές. Προσπαθούμε και στα άλλα δύο προϊόντα να έχουμε αντίστοιχη κίνηση, είναι όμως πολύ πιο δύσκολο, πάντως το παλεύουμε», πρόσθεσε ο κ. Βισβάρδης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου