ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τη Δευτέρα θα φανούν οι προθέσεις της ΝΔ για τις άδειες



“Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας”, τονίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 
Επιπρόσθετα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι “αν η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, τη Δευτέρα στις 5 μμ στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του".

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου κάνει ξεκαθαρίζει ότι “οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει”, ενώ κάνει λόγο για δεδομένη και δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ “είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία”.

“Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.'

Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης” σημειώνει η κυβέρνηση στην ίδια ανακοίνωση.

Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταθούν τις συνταγματικές τους ευθύνες για την συγκρότηση του ΕΣΡ απευθύνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως σημειώνει σε γραπτή της δήλωση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η ίδια καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την οριστική ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρει η Ο. Γεροβασίλη, ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: