ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ντίνα Πεταλά: Τώρα, ήρθε η ώρα να το πω !

Φωτογραφία αρχείου.
Είναι κάποια πράγματα, που πρέπει να περάσουν χρόνια κι αφού τα φιλυτράει η απόσταση του χρόνου, βγαίνουν ως απόσταγμα συνειδήσεως και κατατίθενται στο κατάστιχο της Ιστορίας του καθενός. 

 
Η Ντίνα Πεταλά, συνδικαλίστρια της τοπικής μακαρονοποιίας, γνωστή με το ακηλίδωτο μέτωπο, μέσα στο συνδικαλιστικό γίγνεσθε, που και τότε είχε τη δική του διαπλοκή, μα φυσικά δεν συγκρίνεται με το σήμερα που του λείπει το πολιτικό στίγμα, αλλά όχι και ο ατομικισμός και η διαπλοκή, η γνωστή μαχητική συνδικαλίστρια που πρωτοστάτησε στους αγώνες να μην εγκαταλείψει την πόλη της Πάτρας η ΜΙΣΚΟ, που στο μεταξύ είχε αγοραστεί από την Barrila, δεν άντεξε και έκρινε πως ήρθε η ώρα να μιλήσει. Πολιτικά και συνδιαλιστικά.

Πριν τρέξετε να διαβάσετε πιο κάτω, θα σας παραθέσω τούτο. Μόλις είχε στείλει ανακοίνωση στις εφημερίδες το σωματείο εργαζομένων στη ΜΙΣΚΟ, με την οποία ζητούσε συμπαράσταση από την κοινωνία και τα σωματεία της Πάτρας. 

Εργαζόμενος στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ των Πατρών και όντας Γραμματέας της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Τύπου απόφασισα πως πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα. Τλεφωνική σύσκεψη επιτόπου, με τα άλλα μέλη του ΔΣ και βγάζουμε ανκοίνωση συμπαράστασης ζητώντας από τους Πατρινούς να μην αγοράζουν Barrila, όσο είναι στους δρόμους οι εργαζόμενοι.

Από πολλούς θεωρήθηκε ακραία ενέργεια. Δείτε όμως σήμερα την ανάλογη ενέργεια των εργαζομένων της Κόκα Κόλα, που τρία χρόνια τώρα βρίσκονται σε μποϊκοτάζ κατά της αμερικανικής πολυεθνικής και συγκρίνετε πόσο ακραίο μπορεί να ήταν το μέτρο του μποϊκοτάζ που από κάποια πλευρά της Αριστεράς, πλειοψηφούσα και με γερή δυναμική παράταξη στο συνδικαλιστικό κίνημα, είχε τη δύναμη να το επιβάλλει αλλά... άλλη ήταν η πολιτική της βούληση...

Και τώρα διαβάστε την Ντίνα Πεταλά και δείτε, μερικές από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή της:    



Τωρα,ηρθε η ωρα να το πω.

Απο τον πρωτη στιγμη της διασπασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταλαντευτηκα ουτε μια στιγμη με ποιους θα παω.


Χωρις να ανηκω σε τασεις,χωρις καμμια καθοδηγηση,χωρις δευτερη σκεψη.


Η ολη κατασταση και η πορεια της Κυβερνησης,με κανει και ξαναζω,αν και δεν την ξεχασα ποτε, την πορεια του Σωματειου της ΜΙΣΚΟ!


Οταν πηραμε το Σωματειο,το 1982.Ενα εργοδοτικο σωματειο πολλων ετων,με εργατες που στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ηταν συγγενεις του εργοδοτη,τους ειχε φερει μαλιστα απο την περιοχη των Ιωαννινων.Εργατες που δεν ηξεραν τι θα πει αντισταση,τι θα πει απεργια,διαμαρτυρια.
Μας πηρε 7 ολοκληρα χρονια,να εδρεωουμε αυτο το Σωματειο,μολις το 1989!


Χρειαστηκαν αγωνες μεγαλοι,απεργια πεινας 8 ημερων για την απολυση της Προεδρου,παρα τον νεο, τοτε, νομο 1264/82 .


Απαιτηθηκαν δικαστικοι αγωνες,Εγινε διασπαση του Σωματειου με το εργοδοτικο Αντισωματειο που μαλιστα "πηρε" και την πλειοψηφια των εργατων!


Απεναντι σε μια πανισχυρη εργοδοσια,με προσβασεις και ιδιαιτερες στη Κυβερνηση λογω Βαγγελη Γιαννοπουλου με τον οποιο ο εργοδοτης ηταν μαζι στο ΕΑΜ!


Με μια ΠΑΣΚΕ πανισχυρη, τοτε,εναντιον μας!


Και βεβαια το ΚΚΕ εναντιον μας,αφου μας ειχε διαγραψει!


Τοτε........ Δυο - τρεις νεοι συνδικαλιστες χωρις καμμια μα καμμια εμπειρια .


Με μια μικρη ομαδα διεγραμμενων απο το ΚΚΕ αγωνιστων! Που συγκροτησαμε το ΕΑΜ,στη Πατρα.
Με μια πλειοψηφια των εργατων της ΜΙΣΚΟ μαζι μας σε αυτον τον αγωνα σιωπηλα!Με τα ματια συννενοουμαστε! Α, και σε κρυφες συγκεντρωσεις σε σπιτια ......
κωστας Πανταζοπουλος Καποιοι αγώνες είναι μοναχικοί, με λίγους και εκλεκτούς δίπλα, αλλά και μοναδικοί γιατί χαραζουν πορείες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Καλημέρα Ντινα.
 
Παύλος Ροβολής
Παύλος Ροβολής Ντήνα...εσύ κάτω από αυτές τις δυσκολίες και τις πιέσεις που περιγράφεις υπογραψες εκβιαζομενη καμιά συμφωνία καλής και ειρηνικης συνεργασίας με την εργοδοσία; (μνημόνιο) Αν το είχες κάνει δεν θα ήσουν εργοδοτική συνδικαλιστριά;
 
Ntina Petala
Ntina Petala Παυλο,η πορεια του Σωματειου δεν σταματαει βεβαια εδω.Αλλα δεν θα γραψω ολη την ιστορια.Ενα μικρο κομματι της μονο για να θυμισω σε καποιους πως για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολυ. Και εσυ, που ξερεις πολυ καλα αυτη τη διαδρομη του Σωματειου αλλα και τη μετεπειτα πορεια και στην Ομοσπονδια μεχρι και τη ΓΣΕΕ,καταλαβαινεις πολυ καλα τον παραλληλισμο.Τηρουμενων βεβαια παντοτε των αναλογιων των εγχειρηματων.
 
Soulis Fotiou
Soulis Fotiou Πρέπει να έχεις κάνει χιλιάδες μικρά πράγματα για πάρα πολλά χρόνια, για να καταλάβεις τη δημοσίευση της Ntina Petala.

Δεν υπάρχουν σχόλια: