ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σαλάτα στο πιάτο του Ραχόι οι Σοσιαλιστές Ισπανίας

Από παλιότερη συνάντηση των δύο ανδρών της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Διεσώθη χάρις στους 68 σοσιαλιστές βουλευτές που απείχαν - Δεκαπέντε που ήσαν παρόντες ψήφισαν εναντίον - Εκατό χιλιάδες στους δρόμους



Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι έχει μόλις 137 βουλευτές και στηρίχθηκε στην ψήφο των 32 βουλευτών των «Πολιτών» και του βουλευτή του Συνασπισμού Καναρίων Νήσων, για να φθάσει στα 170 «ναι» και να διασωθεί χάρις στους 68 σοσιαλιστές βουλευτές που απείχαν. 

«Όχι» ψήφισαν 111 βουλευτές, του Unidos Podemos, των εθνικιστικών κομμάτων της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων ERC και PNV, άλλοι μικρότεροι σχηματισμοί και 15 σοσιαλιστές βουλευτές που αγνόησαν τις εκκλήσεις για κομματική πειθαρχία.  

Το Unidos Podemos μετατράπηκε στη μόνη εναλλακτική λύση, ενώ στους δρόμους της Μαδρίτης εκφράστηκε η αντίσταση 100.000 πολιτών. Στις 3 Δεκεμβρίου θα μιλήσει το κίνημα των «Πορειών της Αξιοπρέπειας». Την Παρασκευή θα ορκίσει την κυβέρνηση, που θα προχωρήσει σε άμεσες περικοπές 5 δισ.

Η κυβέρνηση του Ραχόι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα τη σκληρή αντιπολίτευση του Unidos Podemos και ένα πιθανό «αντάρτικο» από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που θα πρέπει να εμφανίζεται διαφοροποιημένο για να μην «πασοκοποιηθεί» με ταχείς ρυθμούς. Ωστόσο με την αποχή τους διευκόλυναν τον Ραχίο και τώρα γίνονται σαλάτα στο πιάτο του οι Σοσιαλιστές.

Δεκαπέντε «όχι» από σοσιαλιστές βουλευτές


Δεκαπέντε από τους 83 βουλευτές που εκλέχτηκαν με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ήταν παρόντες στη βουλή ψήφισαν εναντίον της κυβέρνησης του Ραχόι, οι 7 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας PSC, οι δύο βουλευτές από τις Βαλεαρίδες Νήσους, οι δύο ανεξάρτητες βουλευτίνες Ρόμπλες και Καντέρα, δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής επί Σάντσεθ, μια βουλευτίνα από την Αραγονία και την τελευταία στιγμή μια βουλευτίνα από την Παλένθια. 

Δύο άλλες βουλευτίνες, που συμμετείχαν στην Εκτελεστική Επιτροπή επί Σάντσεθ ψήφισαν «υποχρεωτική αποχή», επαναλαμβάνοντας τη φράση του προέδρου της Επιτροπής διαχείρισης του κόμματος για να δηλώσουν την αντισυνταγματικότητα της κομματικής πειθαρχίας στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δεδομένου ότι το σύνταγμα απαγορεύει οποιαδήποτε «υποχρεωτική» πίεση στους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: