ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Αναστολή της διάταξης μεταφοράς αρμοδιοτήτων ΕΡΣ

Μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε για τον Β. Πολύδωρα  ότι ακόμα και αυτό το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε τον τρόπο τον τρόπο να το επικρίνει




Ερωτηθείς ο υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς για τον Β. Πολύδωρα, που η κυβέρνηση των πρότεινε ως επικεφαλής του ΕΡΣ, είπε ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υπάρχουν και ακραίες τοποθετήσεις σε βάρος του. Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ακόμα και αυτό το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε τον τρόπο τον τρόπο να το επικρίνει.

Μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση. Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη και ορίζει ότι η αναστολή είναι έως την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Η αναστολή αφορά
-τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας
-τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).
 
Σήμερα το πρωί σε συνεντευξη του ο Ν. Παππάς είχε πει: «Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον υπουργό Επικρατείας. Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ» δήλωσε  στον Real FM.

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς και κάλεσε τη ΝΔ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, (σ.σ.: που απέβη άκαρπη)  να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν. 

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναινούσε και σε πρόσωπα εκτός του κόμματος και ήταν η ΝΔ που υπαναχώρησε. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «είμαστε ενώπιον της συνεδρίασης, δεν προεξοφλώ τίποτα».

Ερωτηθείς για τον Β. Πολύδωρα, είπε ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υπάρχουν και ακραίες τοποθετήσεις σε βάρος του. Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ακόμα και αυτό το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε τον τρόπο τον τρόπο να το επικρίνει.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΝΔ σε βάρος του, με αφορμή δημοσίευμα, σημείωσε: «Στη θέση αυτή βρίσκομαι όχι γιατί απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της ΝΔ, αλλά την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού». Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του και υπογράμμισε ότι σήμερα είναι η μέρα για το ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: