ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        «ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε όσοι συνεργαστήκαμε σταμάτησαν να κυκλοφορούν .Δεν θα πλουτίζουν την τοπική –και όχι μόνο- δημοσιογραφία πλέον.

·        Το δημιούργημα του Γιώργου Σπαθαράκη και της Αγγελικής  Ανυφαντή  έκλεισε τον κύκλο του αφήνοντας ένα κενό.
·        Οφείλουμε , όσοι βρεθήκαμε σε αυτή την πολύχρονη γιορτή της πληροφόρησης, να συνεχίσουμε  να το πράττουμε με συνέπεια και σεβασμό, τιμώντας τη δουλειά μας και τους ανθρώπους που μας πίστεψαν και στήριξαν με σταθερότητα την πολύχρονη πορεία της Εφημερίδας «ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
·        SEE YOU LETTER ALLIGATOR…
·        Νίκος Ζαχαριάδης Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ:. Προς το λαό της Ελλάδας
·        Ο φασισμός του Μουσσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.
·        Αθήνα 31 του Οκτώβρη 1940
·        Ε,… παιδιά
·        Της αντιπολίτευσης
·        Εδώ δεν είναι Βενεζουέλα
·        Είναι  …μπαλκάνια
·        Είναι Ευρώπη…
·        Δεν το καταλάβατε ;
·        Κακό του κεφαλιού σας
·        Μπαχαλάκηδες
·        Μα το Πολύδωρα ρε παιδιά;
·        Τι …άνεμος σας φύσηξε;
·        Στρατηγός …
·        ΔΝΤ: Μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα με πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, που θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Αλλά αν οι Ευρωπαίοι θέλουν πιο φιλόδοξο στόχο (το πρόγραμμα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ), τότε το ΔΝΤ θέλει να δει τις μεταρρυθμίσεις που θα τον επιτύχουν.
·        Με τις εμμονές…
·        Βασικός κανόνας της Δημοκρατίας
·        Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούν
·        Όχι οι μπαχαλάκηδες…
·        Από τη νέα γενιά αντλεί στελέχη η Ν.Δ για τα ψηφοδέλτιά της
·        Τα περί υιού ή κόρης Χριστοφοράκου ελέγχονται ως ανακριβή…
·        Αλλά …μην ανησυχείς
·         Η διαπλοκή έχει πολλούς απογόνους…  
·        Να φύγουν από  τις κατοικίες τους εντός πέντε ημερών προκειμένου να κατεδαφιστούν, έλαβαν από τις αλβανικές αρχές ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, 19 οικογένειες ομογενών στην Χειμάρρα.
·        Από την Αθήνα υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ε.Ε. περνά μέσα από τον σεβασμό των περιουσιακών και δη μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών.
·        Λες και δεν ξέρουν οι Αλβανοί ότι η Ε.Ε πάει κατά διαόλου…

·        Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ Θέλει αίμα αλλά εμείς δεν δίνουμε

·        Αιμοπετάλια;

·        Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και η αντιπολίτευση συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα συζητήσεων με στόχο να επιλυθεί η σοβαρή πολιτική κρίση.

·        Ακούει κανείς

·        …ευρο…παίος …

·        Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ευρωπαίου επιτρόπου Γκίντερ Ετινγκερ, αρμόδιου για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, που ήταν προγραμματισμένη για στην Αθήνα.

·        Ναι αυτός που μίλησε για …σχιστομάτηδες

·        για σαχλαμάρες…

·         Έχουμε τον άδωνι…

·        «Η θανατική ποινή, με την άδεια του Θεού, εύχομαι να περάσει από τη Βουλή. Σύντομα... Σύντομα... Μην ανησυχείτε... Εφόσον η εξουσία είναι του λαού το θέμα έκλεισε. Δεν είναι σημαντικό το τι λέει η Δύση, αλλά το τι λέει ο λαός μου».

·        Αφερίμ, τι είναι ο …Θεός σου;

·        Έμπορος οργάνων και όπλων εκτέλεσης;

·        Κώστας Χρυσόγονος «Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει

·        Περί …διακόρευσης της ιδεολογίας ουδείς λόγος…

·        » Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας (...) Είπα Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη.

·        Τώρα Ταγίπ …ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη…

·        Να μιλήσουμε και για τους αρχαίους …

·        Όταν έτρωγες …βελανίδια…

·        …Ανιστόρητος…

·        Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας στην προσεχή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις, ακόμη και σε επίπεδο προσώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά, ώστε «επιτέλους να λειτουργήσουν οι ανεξάρτητες αρχές».
Αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης με επίκεντρο αυτή της Ν.Δ., υποστήριξε ότι «κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες και επιθυμούν επιστροφή στο παλαιό σύστημα».

·        Μωρέ να  κάνετε και υποχωρήσεις και ότι άλλο χρειάζεται

·        «ανθρώπους» δεν πρόκειται να του κάνετε

·        Την αντιπολίτευση…

·         ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης :«Οι δηλώσεις του κ Πολύδωρα είναι ένας ακόμη λόγος να μην τον ψηφίσουμε. Πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δε μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

·        Σωστός ο εκπρόσωπος Τύπου της… Ν.Δ…

·        Φαφούτη Λαλίνα: Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα ελαιόλαδα της Ελλάδας είχαν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φαινολικά συστατικά από εκείνα της Ιταλίας και της Ισπανίας- ήταν δηλαδή τα πλουσιότερα σε πολυφαινόλες στην Ευρώπη. Είναι ένα ισχυρό εθνικό προϊόν μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση αλλά και το τραπέζι μας, αφού η χώρα μας είναι η πρώτη καταναλώτρια ελαιολάδου στην Ευρώπη. «Στυλοβάτης» της μεσογειακής διατροφής, το λάδι της ελιάς αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε ένα τρόφιμο-ασπίδα για την υγεία.

·        Έχουν θρέψει τα ελληνικά …λάδια
·        Χιλιάδες λαμόγια…
·        Αλλά αυτά τα ξέρουμε από παλιά
·        Φάε λάδι
·        Και έλα
·        Ότι ώρα θες …
·        Οι Μολδαβοί ψηφίζουν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την πρώτη άμεση εκλογή προέδρου εδώ και 20 χρόνια, με μονομάχους τον Ιγκόρ Ντόντον, από στρατόπεδο που «κοιτάζει» προς τη Ρωσία, και την Μάια Σάντου, τους στρατοπέδου που «κοιτάζει» προς την ΕΕ.
·        Ο Ντόντον υπόσχεται να «αποκαταστήσει μια στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία»  Η 44χρονη Μάια Σάντου. Υποψήφια της κεντροδεξιάς πρώην υπουργός Παιδείας που εργάζεται για την Παγκόσμια Τράπεζα
·        Η με τον…σκύλο ή  με την ..Χάρυβδη…
·        Γ. Βαρουφάκης : Όπως στον αθλητισμό ή στο σκάκι, έτσι και στην πολιτική ένας καλός αντίπαλος σε βελτιώνει. Ως αριστερός, που κατανοεί ότι στον καπιταλισμό η Δεξιά είναι θεσμός, θα ήθελα μια Νέα Δημοκρατία που, με τα επιχειρήματα και τις προτάσεις πολιτικής της, να με φέρνει σε δύσκολη θέση, να με προβληματίζει, να με αναγκάζει να βελτιώσω τις δικές μου θέσεις και προτάσεις. Για να συμβεί αυτό, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μετεξελιχθεί σ’ ένα αυθεντικά νεοφιλελεύθερο, πατριωτικό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Μόνο τότε θα βελτιωνόταν η ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης με εμάς τους αριστερούς, μετασχηματίζοντας τις άγονες κόντρες σε δημιουργική σύγκρουση.
·        Με όποια αντιπολίτευση καθίσεις
·        Τέτοια πολιτική θα… μάθεις…
·        Ο Μαριάνο Ραχόι Έλαβε 170 "ναι", 111 "κατά" και 68 βουλευτές απείχαν.
·        …Νάναι καλά το …πασόκ Ισπανίας
·        Όπου σκάνδαλο και διαφθορά
·        Η σοσιαλδημοκρατία πρώτη
·        ‘Άντε δεύτερη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: