ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο «ΑΕΤΟΣ» της Αστυνομίας «πετάει» στ’ απομακρυσμένα χωριά


Σε περισσότερους από 700 πολίτες, απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έχουν παράσχει επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.
 
Ο επιτυχημένος θεσμός, συμπλήρωσε τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του στη Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνοντας ένα  πρωτοποριακό μοντέλο αστυνόμευσης και επικοινωνίας με τον πολίτη. Έναν σύντομο απολογισμός της έως τώρα δράσης των ΚΑΜ στην περιοχή έκανε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Α’, Χαράλαμπος Σφέτσος. Όπως υποστήριξε ο κ. Σφέτσος:
«Τα μηνύματα τα οποία έχουμε τόσο από τους κοινωνικούς φορείς όσο και από τους πολίτες των τριών Νομών της Περιφέρειάς μας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) είναι ιδιαίτερα θετικά. Έχουμε συμπληρώσει ήδη 4 μήνες λειτουργίας, βρισκόμαστε βέβαια ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, σε άλλες περιοχές της χώρας έχει ενσωματωθεί πλήρως στις τοπικές κοινωνίες η ΚΑΜ, θεωρώ όμως ότι σιγά-σιγά ενσωματώνεται και στις δικιές μας».

Έτσι λοιπόν περίπου 700 πολίτες έχουν επισκεφθεί τις ΚΑΜ και περίπου 100 τοπικοί φορείς (Δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, Δήμαρχοι) που ζητούν την αντιμετώπιση προβλημάτων πιο απλών και καθημερινών.

 «Παρατηρούμε ότι όσο πιο μικρά είναι τα μέρη που επισκέπτονται οι ΚΑΜ τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή γιατί εκεί φυσικά είναι προφανώς μεγαλύτερη και η ανάγκη. Εκεί καλύπτουμε ένα κενό που θα χρειαζόταν κάποιος πολίτης πολλά χιλιόμετρα, καύσιμα και κόπο, ιδίως εάν είναι ηλικιωμένος, προκειμένου να μεταβεί στην πόλη για να εξυπηρετηθεί. Χωρίς να είναι ο βασικός τους στόχος οι ΚΑΜ έχουν ενεργήσει συλλήψεις, ελέγχους, προσαγωγές και βεβαιώσεις παραβάσεων», πρόσθεσε ο κ. Σφέτσος.

Αναλυτικά στην Αχαΐα οι ΚΑΜ έχουν εξυπηρετήσει 136 πολίτες, στην Ηλεία 64, στην Ακαρνανία 93 και στην Αιτωλία 369.  

Οι υπηρεσίες, που κυρίως, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα παρείχε, αυτό το διάστημα, στους πολίτες ήταν :
 
•       η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής,
•       πληροφορίες για έκδοση εγγράφων,
•       η επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών,
•       η παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες,
•       η υποβολή μηνύσεων από πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: