ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Κίνδυνος να θρηνήσουν νεκρούς στην Βλυχάδα


Τα πειστήρια του εγκλήματος έμειναν στον τόπο.


Το περιβαλλοντικό έγκλημα καταχώθηκε για να σκεπαστεί η αυθαιρεσία που τυχαίνει προστασίας – Δήμαρχος Θήρας: Δεν θα επιτρέψω να καταστραφεί η περιοχή από την βουλιμία κανενός. – Ν. Συρμαλένιος: Ανησυχώ για τις επενδύσεις τύπου Ελντοράτο


Και τα τσιμέντα παρόντα.
Εν κρυπτώ και παραβύστω το έγκλημα εις βάρος του περιβάλλοντος της μαγευτικής Σαντορίνης, κυριολεκτικά καταχώθηκε για να προστατευθούν οι υπεύθυνοι της «Αθηναίων Γη», εταιρείας που στο όνομά της έχει εκδοθεί άδεια αλλά όχι για τον σκοπό αυτό. 

Ας σημειωθεί ότι το νησί βοά από το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται, και ακούγεται πως δεν είναι και λίγοι όσοι διαπλέκονται σε αυτή την υπόθεση που όζει.

Συνεργείο της επιχείρησης σήμερα που ανέλαβε την παράνομη ανασκαφή έσπευσε να στείλει μηχάνημα και να καταχώσει την παράνομη κατασκευή που πλέον βρίσκεται ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, με την προφανή ελπίδα να ξαναρχίσει τις εργασίες σε λίγο χρόνο που το νησί θα περάσει στην χειμερινή περίοδο και το θέμα θα έχει καταλαγιάσει.

Ωστόσο τα πειστήρια του εγκλήματος παρέμειναν στον τόπο. Μπετόβεργες χύμα, ογκώδης πλαστική δεξαμενή ύδατος, τσιμέντα σε τσουβάλια ποστιασμένα μαρτυρούν πως εκεί συντελέστηκε περιβαλλοντικό έγκλημα σε απόσταση λιγότερη από 15 μ. από την ακτή.

Υπηρεσίες έχουν καταγράψει την αυθαιρεσία και δεν απομένει παρά τη ανάκληση της αδείας. Το ακόμη δεν έχει γινει είναι κάτι που βάζει σε υποψίες συνδιαλλαγής.

Η καταστροφή στην συνοχή του όγκου της άσπας έχει πλέον διαταραχθεί και ο φόβος της κατάρρευσής της είναι προφανής. Το επικίνδυνο όμως είναι ότι καθώς το όριο της εκσκαφής βρίσκεται είκοσι  βήματα από το χείλος του γκρεμού, σε περίπτωση κατάρρευσης κινδυνεύουν να καταπλακωθούν κολυμβητές στην παραλία που βρίσκεται στα ριζά του κρημνού και να θρηνήσουν θύματα στην Σαντορίνη. Η ανάγκη αποκατάστασης του τοπίου είναι άμεση. Σε λίγο αρχίζουν βροχές και το νερό που θα συσσωρευτεί στο λάκκο που δημιουργήθηκε μπορεί να συμβάλλει στην κατάρρευση της ηφαιστειακής άσπας! 

Και όμως το εσωτερικό του είναι κούφιο!


Οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι βραδυφλεγείς εκ φύσεως ή ακόμη και κάποιοι επικεφαλής, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, αργούν να πάρουν… φωτιά.

Αυτό εκμεταλλεύονται τα αρπακτικά της θηραϊκής γης και ορμούν να κατασπαράξουν το περιβάλλον. Μία εβδομάδα τώρα το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Βλυχάδας ενώ έγινε γνωστό στο εξωτερικό από τις αναρτήσεις του Istologiou G. Mosxou και άλλων τόπων του διαδικτύου, ενώ παράλληλα οι διαδικτυακοί τόποι των Κυκλάδων γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, λίγοι είναι αυτοί που σηκώνουν το θέμα, λες και κάποιο αόρατο νήμα προστασίας «δένει» τα συμφέροντα που διακυβεύονται.

Ήδη ο δήμαρχος Θήρας από τις 18-10-2016 έχει κινήσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενώ είναι γνώστης της αυθαιρεσίας ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Θήρας και από σήμερα και ο βουλευτής Κυκλάδων  του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Μετά από επικοινωνία του Istologiou G. Mosxou με τον Ν. Συρμαλένιο, έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε για την αυθαιρεσία της Βλυχάδας, ζητώντας του να παρέμβει στον υφυπ. Κ. Τσιρώνη για την έκδοση αυστηροποιημένου διατάγματος, που να απαγορεύει την δόμηση πέραν των 200 μ. από την ακτή και να ανακαλεί όσες άδειες εδόθησαν τελευταία. 

Σε δηλωσή του ο κ. Συρμαλένιος βλέπει «με ανησυχία τις διαφαινόμενες επενδύσεις τύπου Ελντοράτο στην εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχή της Βλυχάδας», ενώ όπως τόνισε «ως άτομο και ως νομαρχιακός σύμβουλος είχα αγωνιστεί για την προστασία του τοπίου Βλυχάδας». 

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Θήρας, μετά από μία εβδομάδα, σήμερα, ανακοινώνει ότι:

«Οι παράνομες οικοδομικές εργασίες που έχουν διαπιστωθεί στην Βλυχάδα της Σαντορίνης έχουν τεθεί υπ’ όψη των υπηρεσιών μας και έχουν δρομολογηθεί όλες οι δέουσες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

Η Βλυχάδα θα έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί από την πολιτεία ως περιοχή απολύτου προστασίας  όπως άλλωστε έχει εκφραστεί πολλές φορές η ανάγκη από τον Δήμαρχο Θήρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική Αρχή ασχολείται με την προστασία της συγκεκριμένης περιοχής παρά τις δυσκολίες ελέγχου.

Ο Δήμος Θήρας δεν θα επιτρέψει να καταστραφεί η περιοχή από την βουλιμία κανενός και ευχαριστεί τους πολίτες για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν».

Οι μπετόβεργες εξέχουν προϊδεάζοντάς μας για το τι κρύβεται από κάτω.


Τα πειστήρια της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι εδώ.

΄Αμεσος είναι ο κίνδυνος να καταρρεύσει η άσπα.

Τα αποτυπώματα στην θηραϊκή γη δείχνουν τι προηγήθηκε για την κατάχωση.

Αυτό είναι που απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα.

Ένα ακόμη δείγμα της Ελντοράντο δράσης των αρπακτικών.

Πενήντα μέτρα από το χείλος του γκρεμού τι γυρεύουν σίδερα, παλέτες, τσιμέντα,  δεξαμενή κ.α.; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: