ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση - απάντηση Μανώλη Γλέζου στο Μ. Σούλτς



 

Οι δικαιολογίες Γιούνκερ, συμπαραστάτη του Σουλτς, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα



Με λόγια του Θησέα από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη στα Αρχαία Ελληνικά, αλλά και με μία ρήση του Θωμά του Ακινάτη στα Λατινικά απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος:

Πρώτα-πρώτα, ξένε, άρχισες το λόγο σου μ᾽ ένα λάθος,
όταν ζητάς δυνάστη εδώ·
η πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα,

είναι ελεύθερη. Εδώ κυβερνούν οι πολλοί
που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο το χρόνο·
δεν δίνουν πιο πολλά στον πλούτο, και ο φτωχός έχει τα ίδια

Επέλεξα αυτό το σημείο από τα Αρχαία Ελληνικά και θα επιλέξω ένα άλλο σημείο από τα Λατινικά, που πιστεύω ότι γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος μας, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Θωμάς ο Ακινάτης είπε: "Timeo hominem unius libri (Να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου)"».

«Τα δύο αυτά κείμενα είναι η απάντησή μου και για την λετονική θητεία, για όλο το Κοινοβούλιο και για εσάς προσωπικά, κύριε Πρόεδρε», κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος, απαντώντας έτσι στον Μ. Σουλτς για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες.

 Γιούνγκερ, Θράσος: «Το βρίσκω απαράδεκτο να μην έχει δικαίωμα ο πρόεδρος της Κομισιόν να μιλά για την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στο γερμανικό Τύπο ότι διαβάζει διάφορα πως έχει εξαφανιστεί. «Δεν είπα τίποτε μετά το βράδυ της Κυριακής, και πιστεύω ότι κάποιες φορές θα έπρεπε να περιμένουμε πριν μιλήσουμε, και για αυτό ήρθα εδώ, στην Ευρωβουλή, επειδή εδώ είναι το σπίτι της Δημοκρατίας» εξήγησε.

«Η Κομισιόν επικρίθηκε για την στάση της και τις αναφορές της στο θέμα της Ελλάδας» είπε, δείχνοντας στη Γερμανία. «Το βρίσκω απαράδεκτο να μην έχει δικαίωμα ο πρόεδρος της Κομισιόν να μιλά για την Ελλάδα» τόνισε, λέγοντας πως το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της Ευρωβουλής.
«Ο ελληνικός λαός ψήφισε "όχι" σε μία πρόταση που δεν ήταν πια στο τραπέζι». Εξήγησε στον Τσίπρα ότι η πρόταση εκείνη «δεν ανταποκρινόταν» στο πώς είχαν διαμορφωθεί στο ενδιάμεσο τα πράγματα. «Πρέπει να βάλουμε τους εγωισμούς μας, του μικρούς και τους μεγάλους που υπάρχουν στην άκρη» είπε.

«Πιστεύω πως το Grexit πρέπει να αποφευχθεί, είναι εναντίον» είπε. «Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούσαν να το επιτύχουν, αλλά είναι κάτι που δεν θέλουμε και ούτε και θα έπρεπε να θέλουμε» τόνισε.
Ο Μ. Βέμπερ, πρόεδρος ΕΛΚ, είπε ότι υπέστη βλάβη η δημοκρατία την Κυριακή, ενώ ο Τζ. Πιτέλλα, περιορίστικε  στο οικονομικό ζήτημα και θεώρησε Καταστροφή το ενδεχόμενο μη συμφωνίας. Παράλληλα οι Πράσινοι ζήτησαν το χρέος της Ελλάδας να γίνει βιώσιμο, μέσω του κουρέματος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: