Από σήμερα 29 Ιουλίου εξορμούν τα κλιμάκια των εφοριακών για διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων


Με πρώτη προτεραιότητα τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων, ξεκίνησαν σήμερα, 29 Ιουλίου, τα μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με ειδικά συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων.


Η Γενική Γραμματεία έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στις Εφορίες για τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων. Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο, οι ελεγκτές θα ζητούν την επίδειξη απόδειξης από τον πελάτη έξω από το κατάστημα ή την έδρα του επαγγελματία, ενώ ο έλεγχος θα συνεχίζεται εντός του καταστήματος μόνο στην περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει ή δεν επιδεικνύεται.

Αναλυτικά, και όπως ρητά ορίζουν οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικών Εσόδων: 

«Κάθε συνεργείο μερικού επιτόπιου ελέγχου όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στο δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, θα ζητά το προβλεπόμενο από το νόμο παραστατικό διακίνησης ή πώλησης. 

Εφόσον διαπιστωθεί ότι εκδόθηκε το προβλεπόμενο από το νόμο παραστατικό, θα σημειώνονται τα στοιχεία του εκδότη (ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, Α.Φ.Μ., διεύθυνση, αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει λόγος για την είσοδο των μελών του συνεργείου στην επαγγελματική εγκατάσταση του επιτηδευματία».