"Σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του  εισοδήματος των Ελλήνων"  είπε ο Δ. Μάρδας

Η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 70%, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.


Μιλώντας σήμερα στο Μega υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%.

"Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων" τόνισε και πρόσθεσε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. "Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος", είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

"Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να φάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαΐρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού", σημείωσε ο Δ. Μάρδας. "Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα" τόνισε και υπογράμμισε ότι "οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν".