ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη φορέων για το 16ο Δημοτικό Σχολείο



Αύριο Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα - Διακοπές ύδατος σε περιοχές της Πάτρας - Σύσκεψη για το «Δρομικό Κίνημα Πάτρας» - Συντήρηση του γηπέδου Ροϊτίκων Πατρών -  Εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού




Σύσκεψη για τον συντονισμό των ενεργειών με σκοπό την επανέναρξη της χρηματοδότησης, για την κατασκευή του 16ου Δημοτικού σχολείου, που διακόπηκε στις 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου.


Μετά από σχετική ενημέρωση του Αντιδημάρχου προς τους φορείς για την εξέλιξη του έργου, συναποφασίστηκε να ασκηθεί εντονότερη πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ώστε να συνεχιστεί το συντομότερο, η διακοπείσα χρηματοδότηση του έργου.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή, έχει αποστείλει για το θέμα αυτό δύο επιστολές (10 Ιουνίου και 24 Ιουλίου) προς τον κ. Σταθάκη, διαμαρτυρόμενη για την αναστολή των εργασιών εξαιτίας διακοπής της χρηματοδότησης, πλην όμως ο αρμόδιος Υπουργός, εξακολουθεί ως σήμερα να παραμένει αδιάφορος παρά τον κίνδυνο που υπάρχει, οι 180 μαθητές να μείνουν «άστεγοι», κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, του Συλλόγου Δασκάλων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει και συμφωνία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, που δεν παρευρέθηκε, λόγω σοβαρού κωλύματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνέχιση των εργασιών, απαιτείται η άμεση  εκταμίευση 200.000 ευρώ, ενώ επιβάλλεται και η εξασφάλιση όλης της υπολειπόμενης πίστωσης του 1.500.000, κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.

Αύριο Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα

Από την Αντιδημαρχία Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται ότι τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους θα καταβληθούν την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Διακοπές ύδατος σε περιοχές της Πάτρας

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνονται τα εξής:

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 31-7-15 και από ώρα 02.00 έως 05.00 το πρωί, λόγω εργασιών στο δίκτυο μεταφοράς νερού, θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στις περιοχές :
-Έξω Αγυιά και αναλυτικότερα οι περιοχές που περικλείονται από τις οδούς: Ευήνου - Εθνική Οδός Πατρών Αθηνών - Αρέθα - Αυστραλίας- Νοταρά - Ουράνη - Αγ. Σπυρίδωνος – Ευήνου.

-Εγλυκάδα και αναλυτικότερα οι περιοχές που περικλείονται από τις οδούς:
Ελ. Βενιζέλου - Ωρωπού- Μαυροβουνίου - Ωρωπού Σφακτηρίας - Φωκίωνος - Καβάφη - Γοργίου - Ελ. Βενιζέλου.
Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας».

Σύσκεψη για το «Δρομικό Κίνημα Πάτρας»

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού ανακοινώνεται η διεξαγωγή σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γεωργακόπουλο, για το «Δρομικό Κίνημα».
Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 στις 10 το πρωί, με θέμα:
«Διαμόρφωση πλαισίου διοργάνωσης δρομικών αθλητικών εκδηλώσεων εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πατρέων».

Συντήρηση του γηπέδου Ροϊτίκων Πατρών

Από το Τμήμα  Άθλησης  Πολιτισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων σας ενημερώνουμε ότι το γήπεδο των Ροϊτίκων θα παραμείνει κλειστό έως 16 Αυγούστου 2015 λόγω συντήρησης του δαπέδου με ειδικό υγρό που είναι επιβλαβές στην υγεία.

Εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κανονισμός Λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.
Υπέρ ψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι παρατάξεις «Ανυπότακτη Πολιτεία", "Πάτρα δική μας πόλη", "Όλοι μαζί για την Πάτρα", "Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ". Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις «Νέα Πόλη» και «Τώρα για την Πάτρα».  Λευκό ψήφισε η παράταξη της «ΡΑΠ-Ανθρώπινη Πόλη».

Οι σκοποί του Κανονισμού Λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, είναι οι εξής:

«Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι η σημαντικότερη σύγχρονη πολύ-δύναμη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Πατρέων και μία από τις σπουδαιότερες της χώρας. Επί πλέον η Περιμετρική,  η λεωφόρος Βενιζέλου και κύρια η σύνδεση τους το καθιστούν  προσβάσιμο   στους πολίτες όλων των  γεωγραφικών Διαμερισμάτων της πόλης και με την κατάλληλη αξιοποίηση του  μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (Σχολικού, σωματειακού, μαζικού λαϊκού), όσο και του πολιτισμού.
Η επίτευξη αυτού του σκοπού προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των αθλητικών χώρων  μέσα από την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού που θα περιλαμβάνει :
-Τη συστηματική και σχεδιασμένη διάθεση των αθλητικών χώρων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  και την εφαρμογή πρωτοποριακών ελκυστικών ψυχαγωγικών προπονητικών προγραμμάτων συνδυασμένων με άλλες θεματικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτισμός, ρατσισμός, περιβάλλον, ανακύκλωση,  κυκλοφοριακή αγωγή, εξαρτήσεις, σχολική βία - Bulling κ.ο.κ.)  που θα διαμορφώνουν αθλητικές  και ευρύτερες  βιωματικές στοχεύσεις.
-Τη σχεδιασμένη παραχώρηση των αθλητικών χώρων στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού και των υποδομών τους μέσα από αθλητικές ακαδημίες χαμηλού κόστους λειτουργίας και κοινωνικά αθλητικά προγράμματα που θα μειώσουν δραστικά ή και θα εξαλείψουν τον αποκλεισμό από τον αθλητισμό παιδιών από τα ασθενέστερα οικονομικά λαϊκά στρώματα
-Τη  σχεδιασμένη παραχώρηση των αθλητικών χώρων  στους συλλόγους  μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης, την προβολή του κοινωνικού τους έργου και δράσεις προσέλκυσης και ενθάρρυνσης των πολιτών για ενεργητική συμμετοχή και παραπέρα μαζικοποίηση του μαζικού λαϊκού αθλητικού κινήματος
-Τη σχεδιασμένη παραχώρηση των αθλητικών χώρων στα ΑΜΕΑ με τη δημιουργία  προϋποθέσεων και τη βελτίωση των υποδομών για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους.
-Τη σχεδιασμένη παραχώρηση των στεγασμένων χώρων του Π.Σ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με αποδεδειγμένη την αδυναμία κάλυψης των στεγαστικών αναγκών τους με δικές τους δυνάμεις.
Τη δημιουργία υποδομών και την ανάπτυξη δράσεων αναψυχής σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς.
Την υποβολή και αποδοχή προτάσεων  για διοργάνωση αθλητικών γεγονότων σε συνεργασία με ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους, ενώσεις, ομοσπονδίες, διεθνείς ενώσεις, συλλόγους και οργανώσεις νεολαίας  και με την αξιοποίηση σχετικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
-Ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
-Διοργάνωση θεματικών ενημερωτικών εκδηλώσεων  στον ευρύτερο τομέα των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και φυσικών επιστημών.
-Διοργάνωση εμπορικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων χωρίς να παρεμποδίζουν ή να υποβαθμίζουν την αθλητική χρήση.
-Παροχή υπηρεσιών διαφήμισης σε προσδιορισμένους χώρους, που να μην προσβάλλουν την αισθητική των εγκαταστάσεων και σε συμφωνία με τους διεθνείς κανονισμούς για τη διαφήμιση σε αθλητικούς χώρους και φορείς.
-Εκπόνηση μελετών για εκσυγχρονισμό, ανακαίνιση και βελτίωση των υπαρχόντων χώρων στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
-Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υλοποίηση αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων». 

Για σύνδεση με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου:

http://streaming2.syzefxis.gov.gr/patra/stream.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: