Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας, με δημοσίευση, τη Δευτέρα στο ΦΕΚ, τοποθέτησης νέου γιατρού επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου


 Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, διαβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά, ενώ κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.