ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Επαναστατική» άσκηση επί χάρτου του Κ. Πελετίδη


Από την μία πλευρά δεν θεωρείται ως πολιτικό κόμμα η ΧΑ και έτσι είναι η σωστή πολιτική θέση, αλλά από την πλευρά αυτών που επιδοκίμασαν την πρόταση του Κ. Πελετίδη, χαρακτηρίζεται το φασιστικό μόρφωμα ως «εν λόγω κόμμα»! Αυτά γίνονται όταν ο Δήμαρχος Πατρέων, του ΚΚΕ,  "τραβά από τα μαλλιά" θέσεις που επιδιώκει να τον αναδείξουν σε... ήρωα του αντιΣΥΡΙΖΑϊκού αγώνα!


Ενέπλεξε τον Υπ. Εσωτερικών για να αυτοαναδειχθεί σε ήρωα του αντι ΣΥΡΙΖΑϊκού αγώνα – Αρνήθηκε εμπλοκή η «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»



Με ευρεία πλειοψηφία, πλην της παρατάξεως του Κώστα Σπαρτινού, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων υπερψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, που αφορούσε παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη λήψη μέτρων εναντίον της ΧΑ, εκ μέρους του Δήμου.



Η παράταξη της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», του Κώστα Σπαρτινού, δεν αποδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και κατά την ψηφοφορία διαφοροποιήθηκε από αυτό.

Πάντως, από τους 37 παρόντες, η εισήγηση υπερψηφίστηκε στο σύνολό της από 35 δημοτικούς συμβούλους.

Στην εισήγηση του Δημάρχου, που έγινε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

«Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Υπάρχουν επίσης τα πρόσφατα έργα της Χρυσής Αυγής, όπως η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και πολλά άλλα. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε.
Επομένως ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με την ίδια πολιτική θέση, για το εν λόγω κόμμα».

Έτσι από την μία πλευρά δεν θεωρείται ως πολιτικό κόμμα η ΧΑ και έτσι είναι η σωστή πολιτική θέση, αλλά από την πλευρά αυτών που επιδοκίμασαν την πρόταση Πελετίδη, χαρακτηρίζεται το φασιστικό μόρφωμα ως «εν λόγω κόμμα»!

Αυτή κι αν δεν είναι αντίφαση!

Κι επειδή το Istologio G. Mosxou δεν θέλει να αναγάγει σε πρωτεύουσα την αναφορά στην ΧΑ, κάτι που ανοήτως επιδιώκει ο Δήμαρχος Πελετίδης για αυτοανάδειξή του σε ήρωα του… αντιΣΥΡΙΖΑϊκού αγώνα, θα υπενθυμίσουμε πως παρά τις όποιες προκλήσεις του κ. Πελετίδη και των συν αυτώ, προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, της Κυβέρνησης και της Δημοκρατίας κατ΄ επέκταση, ο υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτσης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως δεν πρόκειται να ασκηθεί  δίωξη κατά δημάρχων, που δεν συνεμορφώθησαν, σε σειρά πράξεων της κεντρικής κυβέρνησης, όπως με την Π.Ν.Π. για την κατάθεση των οικονομικών περισσευμάτων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα έχουν να λάβουν μεγαλύτερο τόκο από τις ιδιωτικές τράπεζες που τα έχουν καταθέσει.

Κατά τ’ άλλα ο κύριος Πελετίδης μπορεί να βράζει μόνος στο αντιΣΥΡΙΖΑϊκό ζουμί του!

Και να ασκεί την πολιτική του έκφραση έναντι της ΧΑ, κάτι που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία ασκεί έλεγχο αποφάσεων μόνον για το κάθε φορά προκύπτον οικονομικό και όχι πολιτικό, ζήτημα. Τα δε παραπέρα δεν αφορούν και δεν είναι αρμοδιότητας του Υπ. Εσωτερικών. Που σημαίνει πως κακώς ο κ. Πελετίδης διά της πλαγίας μεθόδου, εις άτοπον υπαγωγής, ενέπλεξε τον Υπ. Εσωτερικών.

Έτσι πολύ καλά έκανε ο Κώστας Σπαρτινός, επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ Πάτρα ανθρώπινη Πόλη, που δεν συναίνεσε στην… επαναστατική άσκηση επί χάρτου του Κ. Πελετίδη!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: