ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συντεταγμένα προς συνεδριακή διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ


Με το δικό του τρόπο σχολιάζει τα τεκταινόμενα ο ΚΥΡ,  που παραμένει σταθερός στην καθημερινή καλημέρα του προς τους φίλους του Istologiou G. Mosxou.




Ονειρεύτηκε ο

Παν. Λαφαζάνης


ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ(!) – ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το φθινόπωρο θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία με τους δανειστές και τη στρατηγική του κόμματος στις νέες συνθήκες


Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου το φθινόπωρο (τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου) αποφάσισε  μετά από 12ωρη συζήτηση η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Στο συνέδριο θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία με τους δανειστές και τη στρατηγική του κόμματος στις νέες συνθήκες.

Η όλη συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με πολλά από τα μέλη που έλαβαν τον λόγο μετά τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να προχωρούν σε αιχμηρές και πολλές φορές σκληρές τοποθετήσεις.

Η Αριστερή Πλατφόρμα επέμεινε μέχρι τέλους στην πρόταση για άμεση σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου, που σύμφωνα με αυτήν θα λάβαιναν μέρος τα εκλεγμένα  μέλη, σε συνθήκες διαφορετικές από σήμερα, όπως ήσαν πριν τρία χρόνια που εξελέγησαν. Και επιπροσθέτως σε αυτό το Σώμα, η πλευρά της Πλατφόρμας ευελπίζονταν πως θα επιβάλει την άποψή της καθώς σε αυτό είχε επιρροή. Τελικά η πρόταση της Πλατφόρμας καταψηφίστηκε από το Σώμα της ΚΕ, με τον Π. Λαφαζάνη, ονειρευόμενο να υποστηρίζει ότι στη χώρα... δεν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά δικτατορία του ευρώ(!).

Τ. Κορωνάκης: Πρέπει "να παλέψουμε να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο"

Οι διαδικασίες πρέπει να συνεχιστούν "με πολύ ψυχραιμία και με πολλή ανοχή του ενός προς τον άλλον" τόνισε στο κλείσιμό του ο γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης, επισημαίνοντας πως πρέπει "να παλέψουμε να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο". Και προς το κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Τ. Κορωνάκης συμφώνησε με την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο.

Η απόφαση ελήφθη δι' ανατάσεως της χειρός με ευρεία πλειοψηφία και χωρίς να γίνει καταμέτρηση.

Οι επιλογές που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν τελικώς δύο: Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο, ή διαρκές συνέδριο στις αρχές Αυγούστου. Η δεύτερη πρόταση υποστηρίχθηκε από την Πλατφόρμα.

Η συνεδρίαση της ΚΕ, όπως προαναφέρθηκε διήρκεσε περίπου 12 ώρες. Οι τοποθετήσεις των μελών συνεχίζονταν έως μετά τις 11 το βράδυ, έχοντας μιλήσει περίπου εκατό μέλη, ώσπου ελήφθη απόφαση συντόμευσης των εργασιών!

Έτσι, μετά από πρόταση του προεδρείου, αποφασίστηκε ότι οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος πρότεινε έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη.

Η δωδεκάωρη συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την παραίτηση δεκαεπτά μελών της Κ.Ε. που προέρχονται από την ΚΟΕ και στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τρεις βουλευτές, ένας των οποίων ο Β. Χατζηλάμπρου από την Αχαΐα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: