Πάντως πέραν από την στάση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών, διευκρινίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στην τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με την συμμετοχή του Α. Τσίπρα, της Α. Μέρκελ, του Φ. Ολάντ και του Ζ.Κ. Γιούνκερ,  συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς  είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, τονίζει το μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος», καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής, διευκρίνισαν νωρίτερα οι κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας σε σενάρια που μιλούσαν για απουσία ελληνικών προτάσεων.

Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις, τονίζει κατηγορηματικά το μέγαρο Μαξίμου. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος. Συμφωνία που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.