Υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος του περιοδικού μετέτρεψε τη λέξη "τότε" σε "τώρα"

Σε "λάθος" του περιοδικού Focus αποδίδει τώρα ο Άδ. Γεωργιάδης, το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της "Αυγής", ότι σε συνέντευξή του της 26ης Ιουνίου παρότρυνε τους δανειστές να επιβάλουν capital control και να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία, ώστε να συζητηθεί εξ υπαρχής μια νέα συμφωνία της Αθήνας με τους εταίρους.


Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος του περιοδικού μετέτρεψε τη λέξη "τότε" σε "τώρα", με συνέπεια να μην φαίνεται ότι αυτός αναφερόταν στο τί έπρεπε να γίνει σε περίπτωση που αποτύγχαναν οι διαπραγματεύσεις και υπήρχε κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και να δίνεται η εντύπωση ότι ο ίδιος παρότρυνε τους δανειστές να προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, ενόσω η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι έχει επικοινωνήσει με τη δημοσιογράφο και θα γίνει σχετική διόρθωση.

Το γεγονός, βέβαια, ότι δια αυτού του τρόπου ο ίδιος αναγνωρίζει ως η συνέντευξη που αποκάλυψε η "Αυγή" είναι υπαρκτή και για δέκα ημέρες δεν έχει γίνει καμία διόρθωση ούτε από τον ίδιο ούτε από το περιοδικό, δεν φαίνεται να τον παρακινεί να ζητήσει έστω και μία "συγγνώμη" από την "Αυγή" για τα περί "Γκέμπελς", της πρώτης αντίδρασής του.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να δηλώνει ότι "Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές".