ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προς τους παππούδες…

Ψηφίζεις Ναι στο τελεσίγραφο Γιούγκερ που σου ζητά μείωση της κύριας σύνταξής σου, κατάργηση της επικουρικής σου και του ΕΚΑΣ, μείωση του μισθού του παιδιού σου;



Παππού ξύπνα! Μη θάβεις για πάντα τα όνειρα των παιδιών και των εγγονιών μας! Είναι οι ίδιες οι ουρές που μετά την τράπεζα θα στηθείς για να πάρεις φαγητό!


«Να ξέρεις όμως: είναι οι ίδιες οι ουρές που μετά την τράπεζα θα στηθείς για να πάρεις φαγητό από τα κοινωνικά συσσίτια! Είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που στηνόσουν για να πάρεις παρακαλώντας από τα οχήματα των αγροτών μια σακούλα με τρόφιμα ή κηπευτικά! Είναι οι ουρές που έζησες και ζεις, οι ουρές της απόλυτης εξαθλίωσης!». 

Με τα παραπάνω υπ’ όψη ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος, τ. δημοτικός κοινοτικός σύμβουλος του Ανατολικού διαμερίσματος Πάτρας, καλεί τους ηλικιωμένους συμπατριώτες του να προσέλθουν μεθαύριο στην κάλπη του δημοψηφίσματος.

Στην ανοικτή επιστολή του, που κάνει χρήση ονομάτων του καλλιτεχνικού χώρου, τονίζει: «Παππού ξύπνα! Μη θάβεις για πάντα τα όνειρα των παιδιών και των εγγονιών μας!».
  
 Ολόκληρη η επιστολή που εστάλη προς το Isologio G. Mosxou είναι η παρακάτω:

«Στο θεατρικό έργο του  Ίψεν, «Ο εχθρός του λαού», σε μια μικρή Σκανδιναβική πόλη, ζούσε ένας γιατρός που ήταν ευεργέτης και προστάτης όλων των φτωχών και ανήμπορων της περιοχής. Τόσο τον αγαπούσε ο λαός, που τελικά τον εξέλεξε δήμαρχο. Κάποια στιγμή όμως προσπάθησε να τους φέρει φτηνό νερό, κόντρα στα συμφέροντα αυτών των μεγαλοϊδιωτών που τους το πουλούσαν μέχρι τότε πανάκριβα. 

Αποτέλεσμα; Οι εκμεταλλευτές έπεισαν τον λαό της πόλης ότι μοναδικός εχθρός τους ήταν ο δήμαρχος-γιατρός τον οποίο, αφού του λιθοβόλησαν το σπίτι, τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. 
Παππού; Σου λέει τίποτα αυτή η ιστορία; Σε εσένα το λέω που ψηφίζεις Ναι επειδή ο Ντράγκι και η παρέα του σε έστειλαν στις ουρές στις τράπεζες και εκεί καταριέσαι τον Τσίπρα για την ταλαιπωρία σου. Να ξέρεις όμως: είναι οι ίδιες οι ουρές που μετά την τράπεζα θα στηθείς για να πάρεις φαγητό από τα κοινωνικά συσσίτια! Είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που στηνόσουν για να πάρεις παρακαλώντας από τα οχήματα των αγροτών μια σακούλα με τρόφιμα ή κηπευτικά! 

Είναι οι ουρές που έζησες και ζεις, οι ουρές της απόλυτης εξαθλίωσης! 

Ψηφίζεις Ναι στο τελεσίγραφο Γιούγκερ που σου ζητά μείωση της κύριας σύνταξής σου, κατάργηση της επικουρικής σου και του ΕΚΑΣ, μείωση του μισθού του παιδιού σου, εφόσον βέβαια δεν είναι από τα θύματα των ομαδικών απολύσεων που μόλις ψηφίζεις. 

Πέντε χρόνια ο Σόιμπλε σου πίνει το αίμα. Τώρα θα ψηφίσεις Ναι στο τελεσίγραφό του για να σου πιει και το υπόλοιπο; 

Παππού ξύπνα! Μη θάβεις για πάντα τα όνειρα των παιδιών και των εγγονιών μας! Εσεις και οι προηγούμενοί σας δε μας κάνατε περήφανους με την αντίστασή σας σε ξένες οι ντόπιες επιβολές; (OXI, Eθνική Αντίσταση, Αντίσταση κατά της Χούντας). Μη γίνεστε λοιπόν «Κυρ Παντελήδες» και δείξτε τον δρόμο της φωτιάς και της ελπίδας σε όλους μας. 

Υ.Γ.: (Σε στίχους Δημήτρη Αποστολάκη) 

Με τον καιρό να ’ναι κόντρα 
Έχει τιμή σαν πετάς. 
Να μένεις μόνος, να μένεις μόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: