ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η μετάλλαξη Omicron αφυπνίζει συνειδήσεις!

 

Οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022

Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα για να συζητηθεί η επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Omicron.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Μέτρα σε δύο δόσεις φαίνεται ότι εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού και ενόψει της  επικείμενης επέλαση της μετάλλαξης Omicron.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022.

Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή είναι τα εξής:

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους
  • Χωρίς κόσμο οι αγώνες στα γήπεδα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  ή διπλή μάσκα
  • Όσοι ταξιδιώτες επισκέπτονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
  • Επέκταση τηλεργασίας

 «Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία» είχε τονίσει από το βήμα της Βουλής ο κ. Πλεύρης, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των εορτών και στη συνέχεια να κάνουν το self test.

Δεν υπάρχουν σχόλια: