ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Κι όμως δεν υπάρχει μελέτη που να δείχει το αντίθετο!

 Βραδιά χαράς η αποψινή για τους μικρούς  πρωταγωνιστές της τελευταίας ημέρας του χρόνου, αλλά όχι για τα παιδιά όλου του κόσμου!

Τα παιδιά των οικογενειών που ζουν στο Βόρειο ημισφαίριο των αναπτυγμένων χωρών, που βιώνουν τους παιδικούς μύθους, οι οποίοι επί πολλά χρόνια τους συντροφεύουν ακόμη και μετά την ενηλικίωσή τους, απόψε θα προσμένουν το δώρο γενειοφόρου  γέροντα, περιμένοντας να έρθει και να το αφήσει στο παιδικό δωμάτιο τους. Όλο το βράδυ θα προσμένουν την ευχάριστη έλευσή του και με το όνειρο της προσμονής θα τα πάρει ο ύπνος, ανάλαφρος και ευχάριστος. Και ξυπνώντας  αύριο το πρωί, βλέποντας το δώρο που περίμεναν, θα τρέξουν να προφθάσουν τον βιαστικό Άγιο Βασίλη, που και αυτός όλο τρέχει από βραδύς για να μοιράσει  τα δώρα των παιδιών. Φυσικά δεν θα τον προλάβουν, αφού άργησαν να ξυπνήσουν. Αλλά δεν θα τα πειράξει, του χρόνου ίσως και να προλάβουν. Τουλάχιστον το δώρο είναι εκεί. Όπως πάντα κάθε χρόνο, συνεπής είναι ο ΄Αγιος Βασίλης!  

Το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου, που αναδημοσιεύει το Istologio G. Mosxou, από την εφημερίδα ΑΥΓΗ, είναι ταυτισμένο με τις επιθυμίες των μικρών... πρωταγωνιστών της ημέρας, αλλά και συνάμα, χαρακτηριστικό του πολιτικού κλίματος, μίας κυβέρνησης που με παιδική μετριότητα αντιμετωπίζει τον μεγάλο κίνδυνο της πανδημίας!

Ας φέρουμε στην σκέψη μας, όμως εμείς οι μεγάλοι, ότι αυτή τη χαρά που δίνουμε στα παιδιά μας, εν μέσω πανδημίας, στα παιδιά του αναπτυγμένου κόσμου, ούτε στο ελάχιστο δεν φθάνει στο υπόλοιπο του κόσμου του πλανήτη μας! 

Ότι ακόμη, τα δύο τελευταία χρόνια στη χώρας μας ξεκίνησε η άνοδος της φτώχιας, που σήμερα την βλέπουμε πάλι στα κοινά σισσίτια και δυστυχώς σε ακραίες περιπτώσεις κια στο τέλος των λαΊκών αγορών. 

Ότι συνεχίζουμε να ζούμε στην χώρα των στερήσεων και της διά νόμου επιβολής κλοπής των συντάξεών μας, ότι η ανεργία γίνεται βραχνάς, ότι μισθοί και συντάξεις είναι καθηλωμένοι στα προ δεκαετ΄λιας επίπεδα, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει με 5% κια οι αντιμήσεις τραβούν τον ανήφορο ασταμάτητα, ότι το μέρισμα κια η 13η σύνατξη που είχαμε και λαμβάναμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, καταργήθηε από την παρούσα, προς όφελος των κολλητών της και άλλα πολλά!

Ας δούμε ακόμη, ότι τα παιδιά των υπανάπτυχτων χωρών, των κρατών που ζουν το αίσχος των οφσόρ εταιρειών, που βιώνουν την ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών  τους πόρων από τις χώρες του ανεπτυγμένου Βορά, ούτε κατά διάνοια δεν φθάνει σε αυτά η χαρά του πρωτοχρονιάτικου δώρου. 

Ότι μαστίζονται από τις αρρώστειες του καιρού μας και τα εμβόλια που θα τους έδιναν, έστω και την ελάχιστη προστασία είναι μακριά από αυτές τις χώρες. 

Ένα ελάχιστο ποσοστό εμβολίων, μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού  φθάνει στις χώρες αυτές διότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κρατούν διά της νομικής λαιμητόμου το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και διάθεσης κι ας έχουν συμβάλει οικονομικά οι λαοί για την έρευνα αυτών των εμβολίων!        

Δεν υπάρχουν σχόλια: