ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Σοσιαλιστική Προοπτική: Μητσοτάκη κάτω τα ξερά σου!

 

Η κυβέρνηση της απόλυτης αποτυχίας σε όλους τους τομείς που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους επιτίθεται με ύπουλο τρόπο χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς καταστολής εις βάρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της KAVAL OIL.

Σαν τον κλέφτη το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κινητοποίησαν μέσα στα άγρια μεσάνυκτα τα ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) από το πρωί “εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονταν κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε ένα πύργο υψηλής επικινδυνότητας”.

Η Γενική Συνομοσπονδία εξέφρασε αμέσως την υποστήριξή της με ανακοίνωσή της που δόθηκε νωρίς το πρωί στη δημοσιότητα, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρονταν και τα εξής: “Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην KAVALA OIL, οι οποίοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν, εδώ και καιρό, τον δικό τους αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις της εταιρίας Energean. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων”.

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (www.sopro.gr) με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους της χώρας και ειδικότερα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην Καβάλα καταγγέλλει τις αντεργατικές πρακτικές της κυβέρνησης και τις αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές εμμονές και νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη, καταδικάζει την ακραία ρητορική αντεκδίκησης μέσω της θρασύτατης ανακοίνωσης ποινικοποίησης του εργατικού αγώνα που μηχανεύονται τα  golden boys και οι μυστικοσύμβουλοι της επιχείρησης (και της κυβέρνησης) κατά των εργαζομένων για να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. ΚΑΤΩ ΤΑ “ΞΕΡΑ” ΣΑΣ!

Οι Έλληνες σοσιαλιστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από μια τυχόν περαιτέρω άστοχη κλιμάκωση της έντασης και σε άλλα πεδία του δημόσιου βίου, ως παρελκυστική τακτική για να φενακιστεί, ενόψει και των εορτών, η καθολική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δε θα κατρακυλήσουν, ακόμη χαμηλότερα,προσπαθώντας με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύψουν  τις αλλεπάλληλες αποτυχίες τους, στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, ακόμη και με… ανθρώπινο αίμα!

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Καβάλας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνει ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους, από την πλευρά της εργοδοσίας, θα πέσει στο κενό και καθιστά ηθικά, πολιτικά και ποινικά υπόλογο προσωπικά το κ. Μητσοτάκη για κάθε διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Σωματείου, σήμερα στις 7μ.μ., καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας και, κυρίως τις νέες και τους νέους, να στηρίξουν έμπρακτα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: