ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος
 

Ενώ σχεδόν πάλι 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία μέρα εξαιτίας του κορονοϊού και το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 96 άνθρωποι και συνολικά ανακοινώθηκαν 98 νεκροί καθώς για άλλη μία μέρα υπήρξε ενσωμάτωση θανάτων με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID19, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκτρέψει την συζήτηση από τα σοβαρά περιστατικά θανάτων, απασχολούμενη με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που διέγραψε τον βουλευτή Παν. Κουρουπλή για ανάρμοστη συμπεριφορά μέσα στη Βουλή, λόγω  προσωπικής επίθεσης. 

Αυτά την ώρα που τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 4.696, ενώ οι διασωληνωμένοι από 683 αυξήθηκαν σε 692.

 

Νάσος Ηλιόπουλος: Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος έσπευσε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη διαγραφή του Παν. Κουρουπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τώρα είναι ώρα να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βυλή για την θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:

«Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει ότι «ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

Η Μίνα Γκάγκα μπορεί να επιτέθηκε στον κ. Τσιόδρα για τη γνωστή μελέτη που υπογράφει  και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά μάλλον άθελά της «άδειασε» και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό γιατί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται προσωπικά για όλα τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα ερωτηθείσα σχετικά για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, μάλιστα απάντησε:  «Ο ίδιος ο πρωθυπουγός έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του 2020 έστειλε πάρα πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και στα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Υπήρχε η εγρήγορση, τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά».

Κι όμως το μεσημέρι ο κυβερνητικόε εκππρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών δήλωσε  ότι «η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την επίσημη δημοσίευση της».


Δεν υπάρχουν σχόλια: