ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Βγάκαν μαχαίρια μετά την παρέμβαση Εισαγγελέα

 

Παναγιώτης Πρεζεράκος και Σωτήρης Τσιόδρας
 

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι τέτοιος που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως «ανώτατο επίπεδο» τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο!

 

Βγήκαν τα μαχαίρια στην κυβέρνηση μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη γνωστή μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Η κυβέρνηση με διαρροή έριξε την ευθύνη στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, ισχυριζόμενη ότι αυτός έλαβε τη μελέτη. Ωστόσο ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα» τόνισε μιλώντας στο ieidiseis.gr.

Στο "μικροσκόπιο" της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορονοϊου μπαίνει πια και η πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόρδα και Θεόδωρου Λύτρα, ενώ από το σύστημα των μπουγαδοκάναλων της λίστας Πέτσα γίνεται προσπάθειες να επιρριφθούν ευθύνες στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, οποίος δηλώνει πως δεν είχε λόγους να παραλάβει την μελέτη αυτή! 

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Συγκεκριμένα, το Mega μετέδωσε ότι «ο Παναγιώτης Πρεζεράκος παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα το Μάιο και την έβαλε στο συρτάρι για άγνωστο λόγο». Η ίδια διαρροή ανέφερε ότι ούτε οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Θάνος Πλεύρης είχαν λάβει γνώση της μελέτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας μίλησε στο iEidiseis και ήταν κάθετος, λέγοντας: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα. «Έχω άγνοια για τη μελέτη».

«Αν είχα παραλάβει κάτι τέτοιο θα το προωθούσα, αλλά για ποιο λόγο να λάβω γνώση για μία μελέτη που αφορά τις ΜΕΘ; Είμαι γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας» τόνισε παράλληλα μιλώντας στο news247.gr

Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης το βράδυ της Παρασκευής 17-12-2021, από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι «στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία γνώση του Μαξίμου για τη μελέτη»

Πρόκειται για μία τραγελαφική επιχείρηση του Μαξίμου να βγάλει από τον κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας που μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα εκπόνησαν τη μελέτη, ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος: «Είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο» υπογράμμισε.

Ο Θεόδωρος Λύτρας και πάλι σήμερα Παρασκευή 17-12-2021  τόνισε ότι «δεδομένου ότι ούτε εγώ ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουμε κανενός είδους εξουσία, οφείλαμε να ενημερώσουμε εκείνους που την έχουν και μπορούν να δράσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πανικός της κυβέρνησης είναι τέτοιος που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως «ανώτατο επίπεδο» τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο!

 

Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα...


Με δήλωσή του, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Πέμπτη χθες επιμένει στα συμπεράσματα της μελέτης που καταδεικνύει την αυξημένη θνησιμότητα στις ΜΕΘ, «απαντώντας» στην επιχείρηση απαξίωσής του από το Μαξίμου, που προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε το περιεχόμενό της ήδη από τον Μάιο του 2020 και έλεγε ψέματα στη Βουλή σε απάντηση του Α. Τσίπρα βγάζοντας αχρείαστε τις ΜΕΘ! 

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός πως δεν διαψεύδει τον συνεργάτη του, Θεόδωρο Λύτρα, με τον οποίο συνέγραψαν την επίμαχη μελέτη και τις επισημάνσεις του πως η μελέτη τους είχε αποσταλεί σε πρόσωπα στο «ανώτατο επίπεδο».

Άλλωστε ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει προβληθεί πολλάκις ως συνεργάτης και συνομιλητής του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό δεν έχει διαψευστεί!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: