ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 


«Άσκηση στη μέση ηλικία – πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη» - Ημερίδα από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας και την ΠΔΕ

Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας με την υποστήριξη – οργάνωση της «Δράσις ΚΟΙΝΣΕΠ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Άσκηση στη μέση ηλικία - πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα «Α. Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Προηγουμένως και ώρα 14:30, στο κεντρικό γήπεδο θα πραγματοποιηθεί αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πάτρας και της εθνικής ομάδας παλαιμάχων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση κάθε αθλούμενου για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την έντονη σωματική άσκηση σε άτομα πιο προχωρημένης ηλικίας. Θα μιλήσουν σημαντικοί επιστήμονες της Ιατρικής κοινότητας, προπονητές, γυμναστές αλλά και διάσημοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Στην ημερίδα θα γίνει επαρκής ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της διαχείρισης του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης και θα είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επίσης, στην αίθουσα της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα του Μουσείου του συλλόγου, ώστε άπαντες, από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, να μάθουν ή να θυμηθούν την ιστορία του Πατραϊκού ποδοσφαίρου.

«Αθλητισμός και υγεία, πρέπει να αποτελούν ταυτόσημες έννοιες. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια που προωθεί τον αθλητισμό, αλλά με γνώση και επιστημονική στήριξη, ώστε μέσω αυτού να προωθείται όχι μόνο η αθλητική άμιλλα αλλά και η δημόσια υγεία» σημειώνει με την ευκαιρία της ημερίδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.  

Η ημερίδα θα διεξαχθεί με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά του COVID-19.

 

«Το μέλλον των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» από το Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 


Αφιέρωμα στα 40 χρόνια από την προσχώρηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, οι μαθητές της  Γ’ τάξη του 9ου Γυμνασίου Πατρών, ύστερα από πρόσκληση του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της επικεφαλής, Μαρίας Βουτσινά.

Στην  ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το μέλλον των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ’ τάξη του 9ου Γυμνασίου Πατρών,  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Ελένης Καδά,  Ανδριάνας Παναγιωτοπούλου και Χρήστου Κερασίδη, χάρηκαν την συγκεκριμένη δράση ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε στα τρία τμήματα της τάξης, με την «Ωδή στη χαρά» του L. Beethoven, η οποία από το 1985 αναγνωρίστηκε από τους ηγέτες της Ε.Ε. ως ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πυλώνας στήριξης των πυρόπληκτων αγροτών το Εδαφολογικό Εργαστήριο στην Αμαλιάδα

 


Οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε  στο διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με την αναπληρώτρια  καθηγήτρια,  Πρόεδρο  Τμήματος Γεωπονίας  Πανεπιστημίου  Πατρών, Αγγελική Καυγά και  τον  αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών και  επιστημονικά υπεύθυνο του έργου, Παντελή Μπαρούχα. 

Εξετάστηκαν κυρίως οι ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί  σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ήλιδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και οι πρωτοβουλίες  για την  παρακολούθηση των εδαφών της Περιφέρειας και  την  στήριξη των πυρόπληκτων αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συγκεκριμένα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Όπως τονίστηκε για μια ακόμα φορά , οι  δράσεις θα υλοποιηθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πυρόπληκτους. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε αυτή την δράση επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους με δωρεάν εδαφολογικές  αναλύσεις των χωραφιών τους. Έχουμε ένα σημαντικό εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα μας και το αξιοποιούμε  προς όφελος των αγροτών μας». 

Επίσης στην συζήτηση κατατέθηκε εμπεριστατωμένη πρόταση για την εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος που θα φορά αγρότες, στελέχη και προσωπικό της αγροτικής παραγωγής ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις τεχνολογίες αιχμής που εφαρμόζονται σήμερα στην αγροτική παραγωγή.

 

Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

 


Αύριο, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν, η 21η τακτική και η 22η ειδική, συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η 21η τακτική συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών  με ώρα εκκίνησης 14:00 και με  ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ των θεμάτων, είναι η έγκριση της 2ης τροποποίησης του Επενδυτικού Τεχνικού Προγράμματος  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας  έτους  2021  χρηματοδοτούμενο  από  τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει η 22η  ειδική  συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας με βάση την Κ.Υ.Α. 55034/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: