ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Με 3 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Με το ποσό των 3.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο «Διάνοιξη τάφρων καθαρισμός ερεισμάτων και πρανών, διαμόρφωση κόμης δέντρων, κοπή / εκρίζωση βλάστησης και αποκατάσταση μικροβλαβών» στο σύνολο του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας.

Τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνοντας τη σημασία του, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η Δυτική Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα από φυσικές καταστροφές και η διατήρηση του εθνικού οδικού δικτύου σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας είναι ακόμα πιο αναγκαία.

Σημειώνεται ότι το έργο, του οποίου η χρονική διάρκεια εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2022, προβλέπει μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση βλαφθέντων στηθαίων και πινακίδων σήμανσης, αποκαταστάσεις διαγραμμίσεων, καθαρισμούς ερεισμάτων, διανοίξεις τάφρων, περιποίηση δέντρων και γενικά, αποκατάσταση των μικροβλαβών που υποδεικνύονται στο εθνικό δίκτυο. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ώστε ο ανάδοχος να μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και προβλημάτων.

«Η προσπάθεια να διατηρήσουμε τους πιο σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειάς μας σε υψηλά στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας, είναι διαρκής. Και το πόσο σημαντική είναι αυτή η προσπάθεια φαίνεται ιδιαίτερα στις περιόδους όπου οι ανάγκες της κοινωνίας γίνονται μεγαλύτερες, όπως αυτή που διανύουμε λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης.

 

Συνεχίζει τις αυτοψίες στις πλημμυρόπληκτες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος


Επίσκεψη στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Λάππα και του Μετοχίου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, συνεχίζοντας τις αυτοψίες,  προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές και να επιβλέψει την διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών.

Στο σημείο κατέφθασε με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Γιάννη Μπάφα. Επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται στον ποταμό Λαρισσού ενώ συνομίλησε με κατοίκους και με τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο της απομάκρυνσης των φερτών υλικών μετά τη θεομηνία.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, σε όλα τα ευάλωτα σημεία ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

 

Στην Καβάλα ο Φ. Ζαϊμης: «Η πλειοψηφία των προβλημάτων και προκλήσεων της Καβάλας μοιάζει με της Πάτρας»


Τις βάσεις για κοινά έργα και κοινές δράσεις στην Ελλάδα και την Ε.Ε. έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, πολλά προβλήματα είναι ομοειδή και απαιτούν πολυεπίπεδη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου, Ενεργών Πολιτών και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αλιείας, Κωστή Σημιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Καβάλα ενώ είχε εκτενή  διάλογο και  με τον Δήμαρχο Καβάλας,  Θόδωρο Μουριάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Ζαΐμης μαζί με τον Συντονιστή του ΣΕΑΔΕ και συνεργάτη του, Δημήτρη Μπαρμπούνη επισκέφθηκαν  τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής στην Καβάλα καθώς η πόλη είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο της χώρας.

Ο κ. Ζαΐμης δήλωσε: «Οι προκλήσεις πολλές για το σήμερα και οι απαντήσεις δεν είναι πάντα εύκολες αλλά επιλύονται μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες.  Η κάθε περιοχή πρέπει να επαναπροσδιορίσει το αναπτυξιακό της μοντέλο, κυρίως, με βάση το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει και την ανταγωνιστικότητά του σε τοπικό, υπερτοπικό και διεθνές επίπεδο. Αν εξαιρέσουμε το εντελώς διαφορετικό ανάγλυφο της περιοχής και τις διαφορετικές ιστορικές αφετηρίες θα έλεγα πως η πλειοψηφία των προβλημάτων και προκλήσεων της Καβάλας μοιάζει με της Πάτρας».

 

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με το νέο διοικητικό συμβούλιο Κρεοπωλών Πατρών και Προαστίων

 


Συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Κρεοπωλών Πατρών και Προαστίων, είχε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στα γραφεία της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 

Στην συζήτηση που έγινε, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρεοπώλες καθώς  και ο ρόλος τους στην προώθηση και ανάδειξη του ποιοτικού κρέατος στην τοπική αγορά. Τα μέλη του συμβουλίου επικεντρώθηκαν επίσης σε ένα κυρίαρχο  αίτημα το οποίο  υπάρχει από το 2009  και αφορά στην παραχώρηση κτιρίου για την ίδρυση κεντρικής κρεατογοράς, ενώ  ζήτησαν ενίσχυση των εποπτικών  ελέγχων για ενδεχόμενη  παράνομη διακίνηση κρέατος ειδικά τις ημέρες των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης,  μετέφερε στους κρεοπώλες  την  ισχυρή βούληση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτών  με την εντατικοποίηση των ελέγχων και πρόσθεσε ότι «ο κλάδος των κρεοπωλών είναι βασικό γρανάζι για την  ενίσχυση της κτηνοτροφίας  και της  οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»  


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Παρουσίαση Δράσεων Εκπαίδευσης στα πλαίσια του Εορτασμού των 200 Ετών από Την Ελληνική Επανάσταση

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε και υλοποίησε ένα Σχέδιο Δράσης μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η συμβολή και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) στον Αγώνα.

Για το λόγο αυτό, το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα παρουσιαστούν δράσεις  εκπαίδευσης των μαθητών/τριών της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21.

Μέσα στον προγραμματισμό  του συγκεκριμένου σχεδίου δεν θα μπορούσε παρά να έχουν κεντρικό ρόλο τα σχολεία της Περιφέρειας, τα οποία έπειτα από την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δ. Ελλάδας ενεπλάκησαν για μήνες σε μία σειρά δράσεων με διάφορες θεματικές ενότητες, όπως, η Φορεσιά των πολεμιστών, Χαρτί και καλαμάρι - Τρόποι γραπτής επικοινωνίας, Τα κάστρα του ’21, Τα δημοτικά τραγούδια και οι χοροί της Δυτικής Ελλάδας, Οι δρόμοι του ’21.

Στις Δράσεις συμμετείχαν πάνω από 150 Σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα  τις παρουσιάσουν Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Νομού Αχαΐας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, μουσική εισαγωγή από την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Πατρών, αποσπάσματα από το Ντοκιμαντέρ «Ιστορίης Απόδεξις: Τεκμήρια Ιστορίας», παραγωγής της Εκπαίδευσης, ανάγνωση Δημοτικών τραγουδιών, Δημοτικά τραγούδια και χοροί της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας την εποχή της Επανάστασης του ‘21» με  παρουσίαση του βιβλίου που εκδόθηκε, Χοροί και από το Δίκτυο Σχολείων «Λαβύρινθος» της ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, Παρουσίαση φορεσιών εποχής, Ανάγνωση επιστολών προς αγωνιστές ,Δρόμοι και Κάστρα του ’21, Δημοτικά τραγούδια από το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Χοροί από τη χορευτική ομάδα «Αετοί του Μοριά», 21 Μελοποιημένα Ποιήματα για το.……΄21» από το ΕΥΗΚΟΟΝ ΜΕΛΟΣ και άλλα.

Αντίστοιχες Δράσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, στο Αγρίνιο και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου2021, στον Πύργο. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας δήλωσε: « Γι’ αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία θέλω πρώτους απ’ όλους να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για την ενασχόλησή τους και βέβαια το τελικό αποτέλεσμα που παρέδωσαν, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως οι δράσεις με τα σχολεία υλοποιήθηκαν σε μία περίοδο γεμάτη από προκλήσεις για όλους μας και φυσικά και για τα σχολεία μας, την εκπαίδευση και τις οικογένειες των μαθητών. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα την εμπλοκή τους σε αυτήν την δράση και πραγματικά αποτυπώνει την ουσία των επετειακών εορτασμών, την ευκαιρία να δούμε με ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά την Ελληνική Επανάσταση και το περιβάλλον μέσα στο οποίο έλαβε χώρα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, και την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Χριστοπούλου, που συντόνισαν άψογα τις Δράσεις με τα σχολεία της Περιφέρειας, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιαςΕκπ/σης Δ. Ελλάδας, τις Δ/νσειςΑ/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σηςΑιτ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας, τους Υπεύθυνους/-ες Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, τους επιμορφωτές κ. ά.

Είμαι πεπεισμένος  πως το υλικό που προέκυψε από αυτές τις δράσεις θα αποτελέσει μία σημαντική παρακαταθήκη στην από εδώ και πέρα διδασκαλία της θεματολογίας γύρω από την Ελλάδα των προ-επαναστατικών και επαναστατικών χρόνων και εύχομαι η αξιοποίησή του μέσα στις σχολικές αίθουσες να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: