ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Στην Αχερουσία των Αθανάτων από σήμερα ο Δημ. Κώης

Ο αείμνηστος αγωνιστής Δημ. Κώης, είχε μετατρέψει το δωμάτιο που κοιμόταν σε χώρο μνήμης. Από το χωριό του Σκούρα Τριταίας, όπου υπήρξε ΕΠΟΝίτης, μετά την... φιλοξενεία του στην Μακρόνησο και την υποχρεωτική θητεία του στο Στρατό της Φρειδερίκης, ήρθε στην Πάτρα, μαθήτευσε μαραγκός και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα έμαθε για τους μεγάλους αγωνιστές στην παγκόσμια Ιστορία. Έκτοτε τους έβαλε στην ψυχή του και δεν τουε αποχωρίστηκε! (Φωτογραφία αρχείου του Istologiou G. Mosxou).


Το χώμα της πατρίδα του, Σκούρα Τριταίας, φυλάσσει την σορό του αγωνιστή, με τις ευχές, συγγενών, φίλων και συναγωνιστών. Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Κώστα Μάρκου

Με μια λιτή θρησκευτική τελετή, που τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι, στον  τόπο που γεννήθηκε, στο χωριό Σκούρα Τριταίας Αχαΐας, ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, παρουσία συγγενών και φίλων συγχωριανών, ο αγωνιστής της ΕΠΟΝ και του  αντιδικτατορικού αγώνα Δημήτρης Κώης, ανήλθε στο πάνθεον της αιωνιότητας, εισερχόμενος  στην Αχερουσία των Αθανάτων!

Τον συνόδευσαν οι ευχές για καλό κατευόδιο, όσων τον γνώρισαν,  φίλων και ελάχιστων συναγωνιστών που απέμειναν από εκείνες τις ηρωικές εποχές των δίσεκτων χρόνων, αφού οι πλειονότητά των έχει υποκύψει στον αδήριτο βιολογικό νόμο.

Τον αποχαιρέτησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που  εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, με το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Κώη, στην οποία ανέφερε:

«Αποχαιρετούμε το Δημήτρη Κώη, έναν φίλο, έναν αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, ο οποίος έδωσε με συνέπεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, μάχες για τα πιστεύω του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του».

Επίσης συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας εκδόθηκε για τον θάνατο του αγωνιστή Δημήτρη Κώη, προς την οικογένεια και τους οικείους του. Όπως επίσης ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Κώστας Μάρκου έχει νωπές τις μνήμες από την κατάθεση του αείμνηστου στην δίκη της αντιδικτατορικής οργάνωσης ΔΕΚΑ, στο στρατοδικείο Τρίπολης, όπου είχαν οδηγηθεί τα μέλη της, τους πρώτους μήνες του 1967.  

«Τον αποχαιρετώ σαν ένα συνεπή και αδιάκοπο αγωνιστή της Αριστεράς  και της Προόδου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, που καταθέτει τα συλλυπητήριά του, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις είναι οι παρακάτω:

«Σήμερα η αχαϊκή γη υποδέχεται ένα άξιο τέκνο της, έναν ΕΠΟΝίτη, έναν αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και της Δημοκρατίας, τον Δημήτρη Κώη.

Έφυγε από κοντά μας παλεύοντας με συνέπεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, για τα πιστεύω του.

Συμμετείχε στην συγκρότηση της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία χρόνια πορεύτηκε μαζί μας στους αγώνες για τη δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας  στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας.

 

Και ο βουλευτής Κώστας Μάρκου αναφέρει τα παρακάτω:

« Έφυγε πλήρης ημερών ο αγωνιστής της δημοκρατίας και της προόδου Δημήτρης Κώης.

Νεαρός ΕΠΟΝΙΤΗΣ, αντιδικτατορικός αγωνιστής, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμπαραστάτης στους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Άνθρωπος με βαθειά και ανόθευτη προοδευτική στάση ζωής που τον οδήγησε στην άρνηση να παραστεί στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό μέγαρο όταν αυτή συνέπεσε με την επιβολή των μνημονίων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Προσωπικά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω.

Θυμάμαι όμως καλά τον αείμνηστο πατέρα μου Βασίλη Μάρκου, δικηγόρο στα Καλάβρυτα, ως υπερασπιστή του εξαδέλφου του και θείου μου Δημήτρη Κόλλια καθώς και του Δημήτρη Κώη, και των άλλων αγωνιστών της αντιδικτατορικής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» στους πρώτους μήνες της επτάχρονης δικτατορίας, να μου διηγείται  την κατάθεσή του στο Στρατοδικείο της Τρίπολης.

Τον αποχαιρετώ σαν ένα συνεπή και αδιάκοπο αγωνιστή της Αριστεράς  και της Προόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: