ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα εκθέτει όλη την κυβέρνηση

 

«Η υγειονομική τραγωδία που βιώνουμε φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ένας αδίστακτος πολιτικός απατεώνας και τραγικός ψεύτης»!

«Η μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, ο οποίος την 1η Δεκεμβρίου από το βήμα της Βουλής, ψευδόταν και έλεγε «ότι δεν έχει ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ», ενώ  εγκαλούσε μαινόμενος την αντιπολίτευση και ζητούσε να καταθέσει τέτοια στοιχεία, εάν έχει» αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και επισημαίνουν τα παρακάτω:

«Σύμφωνα όμως, με τις αποκαλύψεις του κ. Λύτρα, τα στοιχεία για την αυξημένη θνητότητα κατά 87% στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τα είχε η κυβέρνηση ήδη από τα τέλη Μαΐου.

Επίσης, εκθέτει κυβερνητικά στελέχη, όπως τους Πέτσα, Σκέρτσο, Βορίδη, Γεωργιάδη, Γεραπετρίτη, Οικονόμου, οι οποίοι συνεχίζοντας το γαϊτανάκι του ψεύδους και των ιδεοληπτικών εμμονών δήλωναν ότι, «δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ», «το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία και δεν υπάρχει διαφοροποίηση», «δε χρειαζόμαστε ένα πολυτελές σύστημα υγείας και με το πέρας της πανδημίας θα εκλείψει ό λόγος για πάρα πολλές ΜΕΘ» και «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατ. ευρώ». Δηλαδή, αν είχαν ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είχαν σωθεί χιλιάδες συνάνθρωποί μας!

Ένα ακόμη στοιχείο μείζονος σημασίας, που καταδεικνύει η μελέτη είναι η υγειονομική ανισότητα μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Λύτρα, «το αν θα επιβιώσεις της διασωλήνωσης φαίνεται πως εξαρτάται από το πού ζεις και σε ποια περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) έτυχε να αρρωστήσεις.

Το αν αυτό είναι αποδεκτό, ας το κρίνει ο κάθε πολίτης και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απαντά ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει το θέμα της διαφορετικής ποιότητας υπηρεσιών ανάμεσα στα νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδος και είναι κομμάτι στρατηγικού σχεδιασμού η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ ώστε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στην ελληνική Περιφέρεια».

Πραγματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουκ ολίγες φορές, έχει προαναγγείλει τη συρρίκνωση και τις  συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων, αντί της ενίσχυσης και της στελέχωσής τους! Οι πολίτες όμως, σαφέστατα δεν αποδέχονται τη σύνδεση του θανάτου με όρους γεωγραφικών προσδιορισμών και υγειονομικών ανισοτήτων. 

Παρά τις αποκαλύψεις, συνεχίζουν με ψέματα και συκοφαντίες. Για να αθωώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πλέον ψευδόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέει ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε για τη μελέτη! Δεν ενημερώθηκε από τον πιο στενό και βασικό συνεργάτη του; Η κυβέρνηση στο σύνολό της δεν γνώριζε τη μελέτη γιατί την είχε χαμηλόβαθμο στέλεχος! Το διαψεύδει σαφέστατα ο κ. Λύτρας.

Δυστυχώς, φτάνουν στο σημείο να υποβαθμίζουν μια επιστημονική μελέτη. Η κ. Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός υγείας, είπε ότι  «έχει αδυναμίες και στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται», ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «η έρευνα δεν κομίζει κάτι καινούριο και είναι ήσσονος σημασίας». Επίσης, δηλώνουν ότι από μια επιστημονική μελέτη μπορείς να βγάλεις διαφορετικά συμπεράσματα!

Ο κ. Οικονόμου λοιπόν, βγάζει ως συμπέρασμα τη σημασία του εμβολιασμού, την οποία όχι μόνο ουδέποτε αμφισβήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντίθετα, κατέθετε προτάσεις ενίσχυσης του εμβολιαστικού εγχειρήματος.

Στην προσπάθειά τους όμως, να αθωώσουν την κυβέρνηση από τις βαρύτατες ευθύνες,  εργαλειοποιώντας και απαξιώνοντας την επιστήμη ενισχύουν το σκοταδισμό και δίνουν επιχειρήματα στους αντιεμβολιαστές!

Δύο χρόνια πανδημικής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κώφευε στις εκκλήσεις των υγειονομικών για στελέχωση των δομών υγείας. Αδιαφορούσε στις πιέσεις της αντιπολίτευσης, που και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έφερναν στη Βουλή την κατάρρευση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δε θα είχαμε τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία και χιλιάδες θανάτους, όχι μόνο για λόγους σοβαρότητας της νόσου, αλλά ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης και ελαχιστοποίησης της υγειονομικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, αποδεικνύεται εγκληματική η κυβερνητική επιλογή διάλυσης της ΠΦΥ, που θα βοηθούσε στη γρήγορη διάγνωση της νόσου, στον εντοπισμό των ασθενών με κίνδυνο επιδείνωσης και στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας. Η ενίσχυση της ΠΦΥ, έστω τώρα, είναι αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον, που έχει μεν χαμηλή νοσηρότητα αλλά, πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και ξεφεύγει σε ένα ποσοστό 30% από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Όμως, ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ΕΣΥ είναι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του με παραχώρηση υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα μέσω των ΣΔΙΤ,  η παροχή της ελάχιστης υγειονομικής κάλυψης από το κράτος και η μετακύλιση του κόστους των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των υγειονομικών ανισοτήτων και την περαιτέρω μείωση της προσβασιμότητας.

Η μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 820 εκ. στον προϋπολογισμό του ’22, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση μένει παγερά αδιάφορη μπροστά στην υγειονομική τραγωδία και τους χιλιάδες άδικους θανάτους. Τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ενδιαφέρει μόνο η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, η εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, η προάσπιση των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κλινικαρχών και η τακτοποίηση των «δικών» τους παιδιών.

Οι ιδεοληπτικές εμμονές, η αναλγησία και η συνθηκολόγηση με το θάνατο τους φέρνει ακόμη περισσότερο προ των εγκληματικών ευθυνών τους. Εγκληματικά αρνητές στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εγκληματικά ανεπαρκείς στη διαχείριση της πανδημίας. Εγκληματικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Η υγειονομική τραγωδία που βιώνουμε φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ένας αδίστακτος πολιτικός απατεώνας και τραγικός ψεύτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: