ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Με αναμενόμενη μικρή συμμετοχή η Πρωτομαγιά

Η αντιπρέεδρος του ΕΚΠ Γιώτα Παναγοπούλου, και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων, από το βήμα του δευτεροβάθμιας ομοσπονδίας, ανοίξε τον κατάλογο των χαιρετισμών, ενώ ο πρόεδρος κ. Μαρμούτας (αριστερά) υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής.

 

Αντικυβερνητικές εκδηλώσεις και απρόοπτο συμβάν υγείας για την αντιπρόεδρο του ΕΚΠ!


Με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο κ. Μαρμούτα και άνοιγμα των χαιρετισμών από την αντιπρόεδρο Γιώτα Παναγοπούλου, κια στην συνέχεια εκπροσώπων φορέων, διεξήχθη ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο ΕΚ Πάτρας, χθες 1η Μαΐου 2022.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί με ελάχιστη συμμετοχή των εργαζομένων, καθ' ότι το τριήμερο που μεσολάβησε συνετέλεσε ώστε μεγάλο μέρος των Πατρινών να εκδράμει στις ιδιαίτερες πατρίδες του, ευκαιρίας δοθείσης, με απόφαση του Υπ. Εργασίας, που μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς για σήμερα, καθώς είχε συμφέρον να μην υπάρξουν δυναμικές συγκεντρώσεις. 

Κι αυτό, καθώς όπως φάνηκε  εκ του αποτελέσματος, παρά το γεγονός της μικρής συμμετοχής, οι αντικυβερνητικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν κυρίως συνθήματα, που αφορούσαν την κερδοσκοπική αύξηση τιμών των προϊόντων, που εξαφανίζει το... μπουρμπουάρ των 46 ευρώ στον βασικό μισθό, που έδωσε ο Μητσοτάκης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των πολιτών, που βλέπουν τον πληθωρισμό του 10% να κατατρώει το εισόδημά τους, ενώ δεν προβλέπεται ο τερματισμός του.

Οι αναφορές στην εφιαλτική αύξηση τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος  και  η απελπιστική κατάσταση που διαμορφώνεται στα εργασιακά, εις βάρος των εργαζομένων, όπως και η παρουσία των εργαζομένων στην εστίαση, κατέλαβαν σημαντικό μέρος της διαμαρτυρίας.

 


Με δικό της μπλοκ συμμετείχε η οργάνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και με παρουσία των βουλευτών του στην Αχαΐα Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, ενώ παρών έδωσε και η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στην πλατεία Ψηλαλωνίων για την προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο της εργατικής πρωτομαγιάς.

Ωστόσο, ένα απρόσμενο γεγονός επισκίασε την εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η αντιπρόεδρος του ΕΚ Πατρας Γιώτα Παναγοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως της παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έφτασε σταθμός του ΕΚΑΒ ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της ο καρδιολόγος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος την συνόδευσε και στο νοσοκομείο.

Η αντιπρόεδρος του ΕΚΠ πάντως ανένηψε και σήμερα ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντά της. 

 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια: