ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Εγκληματεί κατά της παγκόσμιας κληρονομιάς η Υπ.Πο.

ΔΕΣΜΩΤΕΣ Φωτογραφία ΥΠΠΟ

Σκληρή κριτική ασκεί η Σία Αναγνωστοπούλου στην Λίνα Μενδώνη για την ανάκληση της δωρεάς από το ίδτρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού για εμμονή στην λύση της απόσπασης οποιουδήποτε σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος και για ανικανότητα να προστατέψει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Όπως τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου για Λίνα Μενδώνη, προσβάλει «ανεπανόρθωτα την πολιτιστική διαχείριση και ανάδειξη του εθνικού μας πλούτου» καθώς η υπουργός «μέσα από ψεύδη και ανακρίβειες μεθόδευσε αλλαγή στη λύση που είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την προστασία των Δεσμωτών του Φαλήρου».

Σύμφωνα με την Σία Αναγνωστοπούλου τόσο η κατασκευή πεζόδρομων από οπλισμένο σκυρόδεμα στην Ακρόπολη, η απόσπαση των αρχαιοτήτων στο Μετρό Βενιζέλου όπως και στον Φαληρικό όρμο «ως μοναδική λύση σωτηρίας τους, η κατάλυση του ενιαίου και αδιαιρέτου των αρχαιολογικών χώρων δεν συνιστούν καταστροφικές παρεμβάσεις του ΥΠΠΟΑ, συνιστούν εγκλήματα κατά του παγκόσμιου πολιτισμού και της συλλογικής μνήμης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε γνωστή την απόφαση του ΔΣ του να ανακαλέσει τη δωρεά εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού για την δημιουργία έργου για την προστασία αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαληρικού Όρμου, καθώς όπως καταγγέλλει δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική ενημέρωση από το ΥΠΠΟΑ αναφορικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δωρεάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  

Απόπειρα τυρανίας (632πΧ) οδηγεί στο Κυλώνειο Άγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: