ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Στον ρυθμό των απροόπτων η συνάντηση με Μπάιντεν



Έκανε ξεφτίλα τη χώρα για μία ακόμη φορά ο Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από Αμερικανό δημοσιογράφο για την δήθεν ελευθερία του Τύπου!

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν για αναβάθμιση των τουρκικλων F16, πραγματοποιήθηκαν οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες του Αμερικανού προέδρου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε πιο σημαντική και βαθιά από ποτέ τη σημερινή εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία.

Στη σκιά των αποκαλύψεων της Γουώντ Στρητ και του Μπλούμπεργκ ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να αναβαθμίσει εξοπλιστικά την Τουρκία πραγματοποιήθηκε  η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός λίγο πριν μεταβεί στον Λευκό Οίκο, επιχείρησε να «καλοπιάσει» τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία προσπάθεια να τον μεταπείσει και να μην προχωρήσει η αναβάθμιση των τουρκικών F16.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC  δήλωσε ότι η «Ελλάδα είναι προφανώς ο πιο αξιόπιστος εταίρος που έχουν αυτή τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ένα ιδιαίτερα ταραχώδες μέρος του κόσμου».

Επίσης σε μία ακόμη συνέντευξή του Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε μπροστά στο πρόβλημα που ο ίδιος στην Ελλάδα προσπαθούσε να κρύψει:

Μία ερώτηση που μάλλον δεν περίμενε δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον γνωστό δημοσιογράφο David Ignatius, στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Georgetown University. Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου, αντέδρασε με εμφανή αμηχανία, χάνοντας προς στιγμή τα λόγια του.

«Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου (World Press Freedom Index) κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε» ήταν η ερώτηση του David Ignatius ο οποίος είναι αρθρογράφος στην Washington Post και επιστημονικός συνεργάτης στο Harvard Kennedy School.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη αμηχανία με την οποία ο Πρωθυπουργός απάντησε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου σχετικά με το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

«Πλέον και με τη βούλα ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την ελευθερία του Τύπου.

Όντας συνηθισμένος να μην απαντά σε «δύσκολες» ερωτήσεις αιφνιδιάστηκε όταν χρειάστηκε να απαντήσει στο γιατί η Ελλάδα είναι τελευταία στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.

Ακόμα και εκεί επανέλαβε τα ίδια ψέματα που λέει και στο εσωτερικό της χώρας.

Προσπάθησε να εκθέσει μια διεθνώς αξιόπιστη έρευνα, αλλά στην πραγματικότητα εκτέθηκε ο ίδιος. Και αυτό θα ήταν το λιγότερο, αν μαζί με αυτόν δεν είχε εκτεθεί και η Ελλάδα».

Τα απρόοπτα όμως δεν τελείωσαν εδώ. Πήρε το λόγο πρώτος ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, την ώρα που μιλούσε χτύπησε ένα τηλέφωνο, πιθανώς κάποιου δημοσιογράφου, ή οπερατέρ, ή φωτογράφου που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Κάποιος παίζει μουσική. Θέλει κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο; Συμβαίνει συνέχεια» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα, συμπλήρωσε λέγοντας «μην ανησυχείτε», ωστόσο από το βλέμμα του φαίνεται αρκετά ενοχλημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: